A reggeli eső után, bő 1 órával később, tehát szombat délután 13 órakor kezdődtek az első selejtező csoportban szereplő atléták, így a szombathelyi vb-bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence kísérletei is. Bence nem sokat hezitált és 78.13 méterrel már az első sorozatban bedobta magát a vasárnapi, ünnepnapi döntőbe.

Ezután az M4 Sportnak nyilatkozott.

„Amikor elkezdtem bemelegíteni, akkor megszűnt az izgulás. Végül is ez olyan, mint a biciklizés: azt hiszed, nem tudsz, aztán felülsz, mész vele öt métert és rájössz, hogy megy ez. Velem ugyanez volt. Amikor bejöttem a stadionba megszámlálhatatlan volt, hogy mennyiszer hallottam a lelátóról, hogy »Hajrá, Bence!«, ez még jobban buzdított”. Rendkívül erős a mezőny, bármi megtörténhet. Nagyon sokan buzdítanak, ez sokat segít – mondta Halász Bence.

A második selejtező csoportban szereplő Rába Dániel elrontott első dobása után 71.93-mal folytatta. Harmadikra megjavította idei legjobbját (72.56) és 73.17 méterrel a 15. helyen zárt, később kiderült, ha másfél méterrel távolabbra száll a szer, akkor Ő is finalista.

A 23 éves Varga Donát két érvénytelen kísérlettel, végül 72.02 méterre dobta a kalapácsot, ezzel pedig a 25. lett. A döntőhöz 74.56 méter kellett, azaz idén dobott egyéni legjobbja (75.26) finálét ért volna.

– Szerettem volna az egyéni rekordom közelében dobni, de túl gondoltam a technikát, most nem jött össze, majd legközelebb – nyilatkozta érdeklődésünkre Donát.

A 77 méteres selejtező szintet mindössze hatan dobták túl, a legjobban meglepetésre a kanadai Ethan Katzberg szerepelt 81.18 méterrel, aki közel két és fél métert javított egyéni csúcsán (78.73 m).

A várva-várt finálé ma 17.50-kor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!