Legutóbbi hétvégén ismét a Tófürdőn tartották meg a strandsportnapok újabb állomását. Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvénysorozat mögé a Sport és Ifjúsági Iroda állt be, biztosítva a hátteret. A nyári kánikulában pedig szép számmal érkeztek résztvevők az Erős Ember és Exatlon versenyre, amely mindig kiváló kikapcsolódást ígér.

Ezúttal sem kellett csalatkozniuk a főszereplőknek és a nézőknek. Varga Jenő programfelelős színes feladatsort állított össze. Az erőpróbák előtt a versenyigazgató kitüntetést adott át az idei szezon legsportosabb családjának. A „Tófürdő úgy Szeretlek” serleget a Jakab-Mihály família érdemelte ki, akik az elismerés átvételekor nagy tapsot kaptak a nézőktől.

A szombati Erős Ember és Exatlon rendezvényen három izgalmas versenyszámban küzdhettek a versenyzők a különleges érmekért. Az erős Ember próbán kézi szorítóerőben a Tófürdő legerősebb markú versenyzője címért és Medicin rollerben mérhették össze tudásukat. A legnagyobb küzdelmet a Medicin roller versenyen láthatták a szurkoló nézők, hiszen a tavalyi verseny első és második helyezettje újra összemérte tudását.

Kérdés az volt, hogy a hihetetlennek tűnő 100 kigurítást ki tudja túlszárnyalni. Sántha Gyula először beállította az érvényben lévő rekordot, majd Koltay Róbert saját tavalyi rekordját megdöntve 105 kigurulást teljesített. Az utolsó versenyző Schäfer Péter volt, aki még ezt is megdöntve 110 kigurulásra javította a Tófürdő rekordját.

Ezzel az eredményével és a Tófürdő legerősebb markú férfija címmel Schäfer Péter a Szabadidősport Egyesület alelnöke lett a Tófürdő legerősebb embere. Az Exatlon versenyen hat korcsoportban versenyeztek három kiépített pályán a strandolók. A zsákban futás, az akadálypálya és a kapura rúgás, melyek közül a legnehezebb feladatnak az utóbbi bizonyult a főszereplők számára.

A férfiaknál új bajnokot avattak, míg a nőknél Liszkayné Bozi Ágnes megvédte címét. A strandolók szórakoztatásról a Porpáczy Marcell gondoskodott. A nap végén Varga Jenő gratulált minden versenyzőnek és ismertette a Tófürdő soron következő rendezvényét. A Legek versenye és a Vízi játékok II. szerepel a zenés programban, amelyet csütörtökön 14 órai kezdettel rendeznek a szombathelyi Történelmi Karnevál idején.

Eredmények:
Kézi szorítóerő:
Utánpótlás:
Lány: 1. Jakab Annavirág 2. Kovács Diána 3. Ambrus Jázmin
Fiú: 1. Bognár Botond 2. Egri Zétény 3. Egri Kadosa
Felnőtt:
Nő: 1. Homoky Zsófia 2. Gyurcsek Ibolya 3. Szalai Mariann
Férfi: 1. Schäfer Péter 2. Tál Zsolt 3. Tebeli Imre
Medicin roller:
Gyermek könnyített
Lány: 1. Németh Natália 2. Németh Nóra Liza 3. Egri Borbála
Fiú: 1. Németh Kornél Ákos 2. Egri Kadosa 3. Egri Zétény
Felnőtt:
Férfi: 1. Schäfer Péter 2. Koltay Róbert 3. Sántha Gyula
Exatlon:
Gyermek I.
Lány: 1. Németh Nóra 2. Németh Britani 3. Németh Natália
Fiú: 1. Kovács Bálint 2. Kovács Balázs 3. Kovács Áron
Gyermek II.:
Lány: 1. Ambrus Jázmin 2. Patikás Angelika Nelli 3. Egri Borbála
Fiú: 1. Németh Kornél Ákos 2. Péter Bence 3. Perger Boldizsár
Serdülő:
Lány: 1. Kovács Diána 2. Molnáros Emma 3. Kovács Liliána
Fiú: 1. Ohanagorom Akachukwu Sámuel 2. Patikás Attila Géza 3. Ambrus Dániel
Junior:
Lány: 1. Bokor Sára 2. Spanyó Panni 3. Kiss Virág
Fiú: 1. Egri Kadosa 2. Egri Zétény 3. Bosnyák Botond
Felnőtt:
Nő: 1. Liszkayné Bozi Ágnes 2. Nagy Adrienn 3. Kásás Emma
Férfi: 1. Desits Bence 2. Pausz Krisztián 3. Orsós Zoltán
Felnőtt + 40:
Nő: 1. Farkas Brigitta 2. Péter Eszter 3. Molnáros Anna
Férfi: 1. Németh Zoltán 2. Ahmed Ahmed 3. Liszkay Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!