Utolsó állomásához érkezett a legutóbbi hétvégén a 15. nyário strandsportnapok versenysorozata. A Szombathely Megye Jogú Város Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében a Vízi karnevállal koronázta meg az idényzárót. A Savaria Történelmi Karnevál beköltözött a Tófürdőre is, ahol a szervezők, bírák tógában és jelmezekben emelték a rendezvény színvonalát.

Varga Jenő által megálmodott sorozatban bőven találhatott minden strandolni szerető, sportolni vágyó gyermek és felnőtt számára megfelelő kihívást. A záró esemény megnyitóján a versenyigazgató az egykori gyorskorcsolyázója, Bognár Boldizsár SUP-bemutatójával kápráztatta el a vendégeket, egyben fokozták a hangulatot és vonzották a jelentkezőket, akik több versenyszámban bizonyítottak.

A SUP-on hatra szaltó, mérleg és kézállás bemutatóját tátott szájjal nézték végig a gyerekek. Két versenyszámban a SUP gyorsasági versenyben és a budapesti atlétika Világbajnokságon bronzérmes Halász Bence tiszteletére egy dobószámban, tömöttlabda lökésben mérhették össze tudásukat. A Sup versenyen közel 80 versenyző állt deszkára, jól mutatja mennyire nagy az érdeklődés iránta.

 

Erdélyből, Németországból és Ausztriából is érkeztek a versenyekre. Nagyon sokan itt Szombathelyen, Vas vármegye egyetlen 50 méteres kültéri medencéjében próbálhatták ki a deszkás evezést. A dobószámban a felnőtteknél is rekordszámú nevező mérte össze tudását. A két verseny összetett eredménye alapkán a nőknél Simon Flóra volt szombathelyi gyorskorcsolyázó, aki Németországban él, a férfiaknál Bognár Boldizsár lett a XV. Vízi Karnevál legsikeresebb sportolója.

Az eredményhirdetésen a versenyigazgató, aki 15 éve szervezi a nyári sportprogramokat megköszönte a versenyzőknek az aktív részvételt, Kovács Balázs irodavezetőnek, Szandi Gábornak a rendezésben nyújtott segítségét és a házigazdának a Tófürdőnek a kimagasló szolgáltatásért. Varga Jenő az SZSE elnöke a rendezvény végén csak annyit mondott: jövőre veletek újra itt, Szombathely így szeretlek! Irány a XXII. Savaria Történelmi Karnevál!

Eredmények:
SUP verseny:
Gyermek:
Lány: 1. Németh Natália 2. Ambrus Jázmin 3. Pusztai Sára
Fiú: 1. Dobra Achillesz 2. Dobra Attila 3. Ványi Ádám
Serdülő:
Lány: 1. Bödei Zorka 2. Sebestyén Emese 3. Koltay Dorka
Fiú: 1. Fülöp Áron 2. Fülöp Ábel 3. Bíró Levente
Junior:
Lány: 1. Ugyan Lolita 2. Kocsis Kira 3. Stefán Zsófia
Fiú: 1. Fodor Ferdinánd Simon 2. Vincze Benedek 3. Pacher Ádám
Felnőtt:
Nő: 1. Simon Flóra 2. Molnár Viktória 3. Péter Eszter
Férfi: 1. Bognár Boldizsár 2. Kocsis Róbert 3. Veress István
Tömöttlabda lökés:
Serdülő:
Lány: 1. Ugyan Lolita 2. Örkényi Lívia 3. Kocsis Kora
Fiú: 1. Vincze Benedek 2. Naisz Ádám 3. Gombás Kristóf
Junior:
Fiú: 1. Bognár Boldizsár 2. Berta Benedek 3. Farkas Botond
Felnőtt:
Nő. 1. Simon Flóra 2. Ugyan Szandra 3. Liszkayné Bozi Ágnes
Férfi: 1. Kocsis Róbert 2. Kovács Krisztián 3. Németh Dávid

Kocsis Róbert eredménye 11méter 20 cm.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!