Ezt a hetet még úgy kezdte a Haladás együttese, hogy két komoly tétmérkőzés vár rá. Ebből a Maglód elleni összecsapás ígérkezett könnyebbnek, hiszen újonc riválisról volt szó. A vártnak megfelelően gólzáporos összecsapás végén gyűjtötte be a három bajnoki pontot a címvédő. Hasonlóan eredményes folytatásban reménykedtek a zöld-fehér szurkolók.

Óvatosan kezdtek csapatok a találkozó első perceiben. Mindkét gárda próbálta a saját elképzeléseit megvalósítani. A szombathelyi együttes biztos labdatartás mellett próbálta építeni akcióit, Ezzel szemben a vendégek megszállták saját térfelüket és gyors kontrákra rendezkedtek be. A kiegyenlített első perceket követően némiképp meglepetésre az Újpest akarata érvényesült jobban.

Bár hátrányba került a Haladás csapata nem adták fel. Még nagyobb sebességi fokozat a kapcsoltak és kitartásukat eredményesség koronázta meg. Az első félidő hajrájában sikerült fordítani a házigazdának. Rendkívül izgalmas első félidőt követően sokkal egyértelműbb játékrész követett. A címvédő rendezte sorait és támadásban sikerült újítani a játékukon.

Dróth vezérletével a szombathelyi gólzsák is kiszakadt. Tetszetős akciók és szép befejezések jellemezték a második félidőt. Főként a térfélcserét mutatott játékával magabiztos győzelemmel abszolválta találkozót a Haladás. Ennek a sikernek köszönhetően továbbra is hibátlan mérleggel áll a tabella élén Felipe Conde együttese.

Haladás VSE – Újpest FC-220 Volt 6-1 (2-1) 

Haladás: Alasztics – Kovács, Luiggi Longo, Dróth, Arnon.

Csere: Gyimesi – Szalmás, Knizs, Hajmási, Kiss Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Vas, Fehér.

Gólszerző: Arnon, Vas, Dróth 2, Alasztics, Knizs illetve Horváth

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!