Nagy siker volt az idei Savaria Történelmi Karnevál, amely a rekkenő hőség ellenére szép számmal csábította a nézőket Szombathely belvárosába. A jeles eseményen visszatérő elemként köszönt a sportbarátokra a Bajnokok Tere. A Városháza előtti kis területen több élvonalbeli egyesület valamint egyéni sportok jeles képviselői tették tiszteletüket a rendezvényen.

A Szombathelyi Crushers a legutóbbi idény során a legmagasabb osztályban vitézkedett és úgy fest, sikerült az átmenetet zökkenőmentesen véghez vinni a csapatban. A kiöregedő játékosok mellé és helyére feltörekvő tehetségek álltak be, akik jól állták a sarat az idény során. A Bajnokok Terén pedig testközelbők is kipróbálhatta mindenki, milyen nehéz felszerelésben pontosan passzolni.

Ott voltak a Falco kosarasai, akik nemcsak a felnőtt bajnoki és kupagyőztes alakulattal látogattak ki, hanem a korosztályos együttesek is pályára léptek. A bemutatómérkőzések mellett pedig a szombathelyi szurkolók értékes nyereményekért szállhattak be a dobóversenyben. Minél rövidebb idő alatt kellett betalálni a gyűrűbe és értékes Falco relikviákkal gazdagodtak az alkalmi kosarasok.

Szombaton már Halász Bence is emelte a rendezvény fényét, aki a hét elején még a fővárosban volt. A Dobó SE kalapácsvetője a szabadtéri atlétikai világbajnokságon szerzett bronzérmet és a felkészülésről, a versenyről és az azóta eltelt napokról mesélt az élménybeszámolója során. Őt valamint Németh Lászlót és Németh Zsolt mesteredzőket Tóth Kálmán kérdezte a szépszámú közönség előtt.

Helyet kapott a Bajnokok Terén a következő Ébredj Szombathely égisze alatt lebonyolítandó sportesemény a Savaria Race is. Az erő, a kitartás és a gyorsaság elegyét összegyúrva kell gyorsabban megtenni az akadálypályát. Ebből kaptak ízelítőt a kilátogató nézők, akik – amennyiben bátrak – éles körülmények között szeptember 16-án tehetik próbára tudásukat a Sportligetben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!