Remek szezont zárt a legmagasabb osztályban a Szombathely Crushers, amely a nyári időszakot követően újult erővel állt munkába. A pihenő után már az alapozás, a taktikai elemek gyakorlása mellett a toborzás és a fiatalok képzése szerepel a megvalósítandó tervek között. Ugyanakkor partnerként álltak rendelkezésre az ELTE-SEK elsős hallgatóinak látogatása alkalmával.

Az SZSE pályán ugyanis testközelből élhették át a pillanatokat az egyetemisták, amelyeket sokan csak a tévén keresztül láthatták. A csapatépítés jegyében telt a felsőoktatási képzésbe csatlakozó fiatalok számára az a tábor, amely egy héten keresztül tartott és ennek során megannyi sportágat kipróbálhattak a hallgatók. A labdajátékok és az egyéni sportok mellett kapott helyet az amerikai foci.

A több tucat érdeklődőt Tatár István köszöntötte, majd egy gyors bemutatkozással egybekötött előadás következett. A Szombathely Crushers sikereinek ismertetése után tiszteletbeli játékosokká váltak a hallgatók, akik a “Crushers” csatakiáltás után a klub öltözékét, védőfelszerelését is felpróbálhatták. Az ismerkedés percei után már a kőkemény munka következett, persze megannyi nevetés kíséretében.

A sportág alapjainak elméleti felvázolása után léptek tettek mezejére a fiatalok. A támadószekció a rövid és a hosszú passzokat gyakorolták, közte a labda helyes tartásával valamint annak szakszerű átadásával. Ugyanakkor a védőmunkát sem kellett nélkülöznie az érdeklődőknek. A rendhagyó edzés végig kiváló hangulatban telt, amely egymás elleni játékkal zárult.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!