Az egyik legnépszerűbb kezdeményezéssé nőtte ki magát a szombathelyi önkormányzat által támogatott és megvalósított sportrendezvény, amelynek a Fő tér ad otthont. Idén már harmadik alkalommal bonyolították le a Városi Diák-, és Szabadidősport Napot, amely az óvodások mellett az általános-, valamint középiskolások számára nyújtott sportos kikapcsolódást.

A Sport és Ifjúsági Iroda mellett a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola szakosztályai is tiszteletüket tették a rendezvényen. Ennek köszönhetően a futóversenyek mellett bepillantást nyerhettek a gyerekek a különböző sportágak képviselőinek edzésébe. Próbára tehették ügyességüket görkorcsolyában, röplabdában, sakkban és a nagyon népszerű kosárlabdában is.

A rendezvényen bemutatkozott a nagyközönség előtt az Arenda Teqball Sport Club is, akik látványos mérkőzésekkel színesítették a programot. A bemutató mellett nem titkolt célja az egyesületnek népszerűsíteni ezt a labdajátékot is. A sportnap középpontjában viszont a futás állt, amely valamennyi korosztály számára biztosított lehetőséget versengeni és aktívan kikapcsolódni.

Az óvodások és kisiskolások egy kört tettek meg a Fő téren kialakított pályán, az idősebbeknek viszont hosszabb távon kellett bizonyítani. Nemenként és korosztályonként a legjobb hat versenyző oklevéllel, míg a dobogósok érmekkel is gazdagodtak a rendezvényen. A program csúcsa az Európai Diáksport Naphoz csatlakozás jegyében – a 2023 méteres táv megtétele volt.

A szervezők nem titkolt célja volt, hogy a sporttal felhívják a gyerekek figyelmét az egészséges életmódra. A kora délutáni eredményhirdetést és rendezvény zárását követően sem maradtak sport nélkül az érdeklődők. A Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesületnek köszönhetően bárki csatlakozhatott a városismereti futáshoz, amely szintén nagy sikert aratott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!