A kiváló szezonnyitó és két idegenbeli siker után veretlenül és negyedik győzelmére készülve várta a szombat esti, PC Trade Szegedi NKE elleni hazai bajnokiját az SZKKA, a helyszín a Haladás Sportkomplexum volt.

Az újonc szegediek ellen az első perctől igazi esélyesként léptek fel Pődör Rebekáék. Remek labdaszerzések utáni villámgyors gólokkal húztak el ellenfelüktől a hazaiak, az első negyedóra végén már 7 góllal, 13-6-ra vezetett az SZKKA. Hiába a szegedi időkérés, Csatlós védései után a túloldalon záporoztak a találatok, hajszál híján már 10 gól volt a különbség az első félidőben, de a játékrészt a vendégek találata zárta, így 23-15-ös állással vonultak pihenőre a csapatok – tudósított a hazai klub honlapja.

A fordulást követően Christe mutatott be két szép védést, az előny így pedig gyorsan tízgólosra hízott. Túlságosan komoly izgalmakat nem tartogatott a mérkőzés, a Szegednek nem volt ellenszere a hazaiak játékának megfékezésére.

A folytatásban egyre nagyobbra nyílt az olló, remek hangulatot varázsoló hazai szurkolókat pedig helyenként látványos megmozdulásokkal és szépségdíjas gólokkal örvendeztette meg az SZKKA. Húsz perc ugyan még hátra volt, de 33-19-es állásnál végleg eldőlt az összecsapás. Az utolsó negyedórában minden szombathelyi játékos lehetőséget kapott és végül 13 góllal, 39-26-ra nyert a pályaválasztó a Szeged ellen.

Szombathelyi KKA – PC Trade Szegedi NKE 39-26 (23-15)

NB I/B 4. forduló, Haladás Sportkomplexum, 400 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 4, Pődör B. 5, Szeberényi 2, Szmolek 3, Kulcsár 4, Pálffy 3 Csere: Pődör R. 10, Dombi 4, Christe (K), Varga N. 2, Balogh P. 1, Wutschi 1, Hornyák, Böhm, Török. Vezetőedző: Vida Gergő

Az NB I/B-s tabellát 8 ponttal vezeti az SZKKA, a következő fordulóban a 11. helyen tanyázó Tempo KSE lesz az ellenfél Gyálon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!