Négy csapat részvételében pénteken és szombaton rendezte meg az Egis Körmend a 17. Mogyorósy Szilárd Emléktornát, amely a piros-feketék korábbi játékosának állít emléket. Ezúttal nemzetközi csapatok részvételével bonyolították le a rendezényt. A Körmend mellett a Szolnoki Olajbányász a magyar színeket képviselték, de érkezett klubcsapat Ausztriából és Görögországból is.

Az elődöntőben a Tisza-parti együttes az Anorthosis Famagustával csapott össze és egy rendkívül izgalmas találkozót láthatott a közönség. A hajrát a görög együttes kontrollálta jobban, így 77-65-ös győzelmet azt jelentette, hogy bejutottak a döntőbe. A másik elődöntőt megelőzően tartották az ünnepélyes megemlékezést, majd a figyelem a körmendi kosarasokra irányult.

A feldobást követően nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkoltak ki a csapatok. Egyik gárda sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Az UBSC Raiffeisen Graz szívós ellenfélnek bizonyult és még a nagyszünetben is csak három pontos volt a körmendi vezetés. A pihenő sem törte meg a főszereplők lendületét, viszont a vasi csapat megőrizte előnyét és 86-83-ra diadalmaskodott.

A szombati helyosztón a Szolnok esélyt sem hagyott az osztrák riválisnak és vérbeli kosáreső végén diadalmaskodott 98-92-re. A döntőben szintén szorosan indult a találkozó, csak a második félidő derekán sikerült a görögöknek nagyobb előnyt összeszorgoskodni. Bár nagyot hajrázott a Körmend, ezúttal nem sikerült fordítania és a 91-78-as eredménnyel ezüstérmesként fejezték be a tornát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!