Létezik egy ember a szombathelyi kosárlabdaéletben, akit valószínűleg mindenki ismer. A sportág iránti minden szintű elkötelezettsége és rajongása egyértelmű. Rövid játékospályafutása után úgy döntött, hogy átáll a sötét oldalra, hogy a szeretett és választott sportága mellett maradhasson. Döntött, cselekedett – írta meg a Vas Vármegyei Kosárlabda Szövetség facebook oldala.
Tóth Kálmán 1992 óta tevékenykedett játékvezetőként, 2001-ben felkerült a legjobbak közé, egészen 2011-ig fújta ott a sípot. Összesen 31 évet töltött így a vonalak között 2023-ig.
Bár a vonalon állva sokszor kapott hideget-meleget, egy dolog elvitathatatlan nála: a játék iránti elkötelezettség és korrektség. Játékvezetőként is mindig arra törekedett, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa.
1999-2016 között a Vas Vármegyei Kosárlabda Szövetség Játékvezetői bizottságának elnöke volt.
Utolsó szezonját végigkísérő makacs sérülése miatt hozta meg számára az egyik legnehezebb döntést: szögre akasztja a sípot és befejezi játékvezetői pályafutását.
Kollégái és barátai nevében a Horváth Zoltán Emléktorna szeptember 23-i elődöntőjének szünetében köszöntötték Tóth Kálmánt és kívántak neki további sikereket a pálya melletti asztalnál, hiszen mérkőzésellenőrként továbbra sem szakad el imádott sportágától, a kosárlabdától.
A népszerű sportvezetővel az egyik városi kosárlabda-pályán találkoztunk és miután felelevenítettük az elmúlt 3 évtized legkellemesebb kosaras emlékeit, a közeljövőről is megkérdeztük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!