Vasárnap már a 10. fordulót rendezték a férfi másodosztályú labdarúgó bajnokságban. A Merkantil Bank Ligában érdekelt Szombathelyi Haladás együttesére ezúttal idegenbeli fellépés várt és nem is akármilyen. Vérbeli rangadónak számított a Budafok elleni összecsapás, hiszen az elmúlt évek során mindkét alakulat megjárta a hadak útját és komoly terveket dédelgetnek a szezon során.

Ráadásul egy kisebb megingást leszámítva jó formában is lesznek a csapatok. A szombathelyiek, akárcsak a budafokiak a legutóbbi három találkozójukon 7-7 pontot szereztek, ami jó előjelnek ígérkezett. Persze a keretekben akadt változás mindkét oldalon, de a hangulat garantált volt. A találkozó eleje a szokásos ismerkedés jegyében telt, próbálták felmérni a csapatok az ellenfél stílusát.

Szép fokozatosan lendültek játékva a főszereplők, aztán jöttek sorban a helyzetek is. Élvezetes támadófocit hoztak össze a játékosok. Mindkét gárda közel járt a gólszerzéshez, a helyzetek, akárcsak a kapufák számában is egálban voltak az együttesek. Az első félidő zárásaként egy hazai oldalhálót jegyezhettek fel a krónikák, de a találatra várni kellett a második félidőig.

Ott viszont szinte azonnal megvillant a Haladás. Egészen pontosan Doktorics indult meg a védők gyűrűjében, összejátszott Rácczal, majd a kivetődött kapus mellett is megtolta a labdát és a hálóba passzolt. Szinte azonnal növelhette is volna előnyét a szombathelyi alakulat, Horváth Rajmund is megforgatta őrzőjét, de bombaerős löketét Gundel-Takács bravúrral hárította.

Cserékkel frissítettek a vezetőedzők, hogy újult erővel rohamozhassanak a csapatok. A játék képe csak a hajrában változott meg, ekkor nagy rohamozásba kezdett a Budafok. Hiába, mert nagyon jól zárt a vasi retesz, nem volt rés a pajzson. Ráadásul kis szerencsével újabb gólokat is szerezhetett volna a Haladás, amely ezúttal idegenben folytatta eredményes szereplését.

Budafoki MTE – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Csonka B., Jagodics M., Bosnjak – Zvekanov – Katona I., Rácz B., Csernik K., Doktorics Á. – Horváth R.
Vezetőedző: Aleksandar Jović

Gólszerző: Doktorics (50′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!