A hazaiaknál a már korábban maródi Kránicz, Balogh, Kiss-Lantos, Csejtei és Feketevízi mellett Sweatman sem léphetett pályára – kezdőként – a jamaikai válogatott középpályásnak a sarka fájt és a kispadon ült.

Jól kezdte a meccset a szombathelyi csapat, az első percekben veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél. Majd átvette az irányítást az ETO és több távoli, de veszélytelen lövéssel jelezte enyhe mezőnyfölényét. A 14. percben Savanya labdájával Vachter ugrott ki és a kapust kicselezve 11 méterről a kapuba helyezett, 0-1. Két perc múlva Kis ugratta ki Vladulescut, a csatár három védő között kapura lőtt, de a kivetődő Borókról a labda szögletre pattant. Változatos volt a játék, a vasiak jól tartották magukat. A 35. percben Urbán nyolc méteres fejesét Kovács a gólvonalról vágta ki. Aztán egy léc alá tartó fejest tolt bravúrral a léc fölé Dobó-Nagy. A 44. percben Vachter lesgyanús helyzetből Kocsánhoz passzolt, aki visszatette a labdát Vachterhez, a támadó 12 méterről, középről a bal sarokba lőtt, 0-2.

Szünet után a hazaiak domináltak, több veszélyes támadást is vezettek. A 67. percben Kocsán lábát húzta el Dobó-Nagy a tizenhatoson belül. A tizenegyest Kocsán félmagasan a jobb sarokba lőtte, 0-3. A hátralévő időben jobbára mezőnyjáték folyt – a hajrában pedig hosszú sérülése után pedig csapatkapitányunk, Balogh Henrietta tért vissza a pályára.

Haladás Viktória–ETO FC Győr 0-3 (0-2)

Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés

vezette: Kalydy.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kovács V., Pintér, Szabó F. (Balogh, 81.) – Nagypál (Varró, 70.), Németh M. (Sweatman, 46.), Urbán, Kis (Csizmadia, 81.) – Vladulescu, Szil (Novák, 58.). Edző: Markó Edina.

ETO FC Győr: Borók – Öreg (Sali, 78.), Kovács L., Savanya, Vida – Nagy F., Zágorhidi (Ladhani, 51.), Süle (Kern, 78.), Frajtovic – Vachter, Kocsán (Semanová, 68.). Edző: Dörnyei Balázs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!