Izgalmakból nincs hiány a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság eddigi mérkőzéseit illetően. Ennyire hektikus kezdéssel rég nem szembesültek a pártatlan sportbarátok. A nyári erősítések dacára az Atomerőmű és a Sopron nyeretlenül a tabella végén állnak, míg a Budapest Honvéd és az Oroszlány is jó játékkal illetve stabil mutatóval várhatják a következő fordulókat.

Nincs oka aggódni a két vasi szurkolótábornak sem, hiszen kedvenceik mindhárom lejátszott találkozójukat megnyerték. Rajtuk kívül csak a legnagyobb riválisok – Szolnok, Alba-Fehérvár – rendelkezik három győzelemmel. A negyedik forduló viszont változtathat ezem, hiszen az első négy csapat mindegyike idegenben lép pályára és ez bizony akár a veretlenségbe is kerülhet.

A DEAC ellen viszont szeretné folytatni eredményes szezonkezdetét az Egis Körmend, amely bár nem tudta kivívni egyeneságon a FIBA EuroCup csoportkörébe jutást, a bajnokságban eddig remekelt. Két kulcsjátékosát – Durázi, Ferencz páros – sérülés miatt kisebb-nagyobb időre pihentetni kellett, de a feladatot így is megoldották. Eleinte a légiósok, legutóbb viszont már a fiatalok is.

Ennek köszönhetően a Kaposvár, az Atomerőmű és a Sopron skaplját is begyűjtötték a piros-feketék. Egyetlen kérdés, hogy a DEAC ellen sikerülhet-e megvalósítani az elképzelést. A hajdúságiak ugyanis nagyon keményen védekeztek és az Oroszlány valamint a Szolnok elleni vereség a vállalható katrgóriába tartozott, míg a Kecskemétet magabiztosan verték hazai pályán. Szombat est pedig ismét az Oláh Gábor csarnokban bizonyíthat a DEAC.

DEAC – Egis Körmend
2023. október 21. (szombat) – 18:00
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!