Kiválóan kezdte az új bajnoki pontvadászatot a legutóbbi évad bronzérmes. Az Egis Körmend lejátszott mérkőzéseit kivétel nélkül mind megnyerte. Az újabb fordulót megelőzően a második helyen álltak Kocsis Tamás tanítványai, és a szombat esti felvonásnak is ők voltak az esélyese. A DEAC ezzel szemben meglehetősen hektikus formát mutatott, hiszen egyetlen győztes meccs mellett két vesztest jegyeztek. A hajdúságiak mindenképpen szerettek volna javítani miközben a vasiak folytatni akarták eredményes szereplésüket.

A vendégek akarata érvényesült a feldobást követően, és a harmadik perc végén már 6-1-es előnyben voltak. A vendégek nem voltak túlságosan pontosak ugyanakkor keményen védekeztek és a lepattanókkal sikerült tartani előnyüket. A házigazda igyekezett felvenni a mérkőzés ritmusát, ugyanakkor hadilábon álltak ők is a pontos befejezésekkel. Az első negyed végére így közel tízpontos volt a Körmend előnye. Nagyon igyekezett a folytatásban a DEAC, de nem sikerült megakasztani a vendégek gépezetét.

A palánk alatti fölényét remekül használta ki a vasi alakulat, Cook és Tolbert pedig a pontokról gondoskodtak, így a nagyszünetben 28-44 állt az eredményjelzőn. A szünet jó hatással volt a házigazda játékosai rá és újult erővel jöttek ki a pályára. Nemcsak a védekezés szigorításában jeleskedtek, hanem a támadások pontos befejezésével is. Edwin vezérletével elkezdett felzárkózni a DEAC és az utolsó etap kezdetére ismét nyílt volt a küzdelem.

A harmadik negyed után újra szebbik arcát mutatta a körmendi alakulat, és 6-0-ás rohammal kezdte az utolsó tíz percet. Ezzel viszont előtte a vendég együttes Minden puskapor át és hatalmas hajrába kezdett a debreceni csapat. Drevovac vezérletével előbb egyenlíteni majd fordítani is sikerült. A második félidőben nyújtott gyenge dobó-teljesítményének köszönhetően első ízben szenvedett vereséget az Egis Körmend.

DEAC – Egis Körmend 75-70 (12-20, 16-24, 27-13, 20-12)

Körmend: Cook 24/3, Takács 6, Djogo 7/3, Tolbert 19, Carter 4.

Csere: Kiss 3/3, Doktor 1, Durázi 6.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!