Népes mezőny gyűlt össze Szombathelyen, hogy részt vegyenek az idén már 11. alkalommal megrendezett korosztályos asztalitenisz versenyen. A Youth Contender a nemzetközi szövetség kiemelt rendezvénye, amely lehetőséget biztosít az utánpótláskorú fiataloknak, hogy összemérjék tudásukat. Természetesen ezúttal is az Aréna Savariában bonyolítják le ezt a kiemelt erőpróbát.

November 2. és november 8. között valamennyi korosztály bemutatkozhat és ütőt ragadhat a végső siker reményében. A nyitónapon tartották meg az esemény sajtótájékoztatóját, ahol Dr. László Győző köszöntötte a megjelenteket, kiemelte mennyire fontos sportrendezvény ez a torna, amely tovább öregbíti a város hírnevét. Nem véletlen, hogy többen visszatérőként vesznek részt a versenyen.

Dr. Volsik Attila, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke elmondta, hogy hazánk korosztályos válogatott játékosainak kiváló lehetőség a bizonyításra. Egyrészt kiemelt ellenfelek ellen edződhetnek, másrészt a következő világeseményre is hangolhatnak a szombathelyi megmérettetés által. Ráadásul a magyar csapatban négy SZAK-Sportiskola versenyző sikeréért is szurkolhatnak a nézők.

Szarka Tibor, az egyesület elnöke felhívta a figyelmet, hogy Vass Borbála mellett Szarka Gábor, Pooór Balázs és Gergely Márk is ütőt ragad majd. Többen kiemelt versenyzőként vesznek részt a tornán és kedvező sorsolás valamint kiegyensúlyozott játékkal akár érmes helyezést is megcsíphetnek. Valamennyi szombathelyi játékos két-két korosztályban indult majd a versenyen.

Az U11-es, U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es mezőnyben bonyolítják le az erőpróbát. A menetrendet illetően vasárnap először a fiúk mezőnye bizonyíthat, míg hétfőtől már a hölgyeken a főszerep. A tornán 43 ország 347 versenyzője érkezik a tornára. Az U19-es korosztály dobogósai pedig pénzdíjjal is gyarapodnak. Az első helyezett 200, a második 100, a harmadik pedig 50 dollárt tehet zsebre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!