Szombat este már a hatodik fordulót rendezték a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. A szezont nagyon jól kezdte az Egis Körmend együttesen, hiszen három megnyert találkozót húzott be egymás után. Ezt követően viszont a Debrecen és a zalaegerszegi elleni nyerhető találkozót bukott el. Szombat este az egyedüli hibátlan mérleggel rendelkező Székesfehérvár volt soron következő rivális.

Intő jel volt Rába-partiaknak, hogy ellenfelük nemcsak valamennyi mérkőzésüket megnyerték, hanem mindezt kiváló játékkal tették. Nagyon koncentráltan kezdte az összecsapás mindkét csapat. Eredményes befejezésekkell fej-fej mellett haladtak a főszereplők. Kiegyenlített első negyedet követően megrázta magát a házigazda és egyből kijött a különbség. Főként a védekezés keménységében volt szemmel látható eltérés. A jobb lepattanózás megnyugtató előnyt jelentett a Székesfehérvárnak.

Szünet után az Egis Körmend is szigorított a védekezésén és ennek köszönhetően sikerült faragni a különbségen. Hiába az újabb lendület, képtelen volt átlépni az árnyékán vendég együttes. Ugyanis korán kezdet haj rázni a Vas vármegyei alakulat. A fehérváriak pedig extra dobóformát tartogattak az utolsó felvonásra. Ezt pedig nem tudták megfejelni Ferenczék, akik távolról rendkívül pontatlanok voltak.

Hiába nyújtott két negyeden keresztül jó játékot a Rába-parti alakulat, csapatként jobban funkcionált az Alba Fehérvár. Extrát nyújtottak támadásban és lepattanózásban is, így az utolsó játékrészben csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyeri a derbit a tavalyi pontvadászat ezüstérmese.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend 92-67 (22-22, 22-11, 18-17, 30-17)

Körmend: Cook 7/3, Takács 6, Morgan 10/9, Tolbert 10/3, Carter 9.
Csere: Durázi 12, Djogo 7, Doktor 4, Ferencz 2, Kiss -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!