Nem marad következmények nélkül Az Egis Körmend hullámvölgye. Alig egy nappal a Budapest Honvéd elleni találkozót megelőzően jelentették be, hogy megválnak az eddigi centertől, akinek pótlása már meg is érkezett. Igaz, az új szerzemény a hétvégi fordulóban még nem lépett pályára, így nélküle kellett visszatalálni a vasi piros-feketéknek a győzelmi ösvényre. Nagyon nehéz feladatra vállalkoztak és nem is volt zökkenőmentes a derbi.

Felforgatott kezdőcsapattal lépett pályára a vendég együttes, amelyben két saját nevelésű fiatal is helyet kapott. Ott volt a parketten sérüléséből alighogy visszatérő Durázi Krisztofer is, akire nagy feladat hárult a palánk alatti küzdelmek során. A feldobást követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldal adós volt a jó védekezéssel, így pontban gazdag első tíz percet produkáltak a főszereplők. A hazaiak nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak.

A folytatásban a Rába-partiak sikeresen szigorítottak védekezésük és a kulcspillanatokban sikerült távolról is betalálni a gyűrűbe. Cook ezúttal is vezére volt a Vas vármegyei alakulat nak, és a kritikus pillanatokban jól nyugtatta meg a társakat. A félidőben hétpontos volt a Körmend előnye. A pihenő azonban mintha megfogta volna a vendégeket, vagy éppen a hazaiakat rázta fel. A harmadik etapban ugyanis sokkal agresszívabb volt a Honvéd kerete, úgy tűnt hogy ismét fordul a kocka és hátrányba kerül Kocsis Tamás együttese.

A kiélezett pillanatokban azonban mindig menetrendszerűen érkezett egy középtávoli vagy egy tripla, amelyből erőt tudtak meríteni a vendég játékosok. Bár az eredmény nem tükrözi, végül nem forgott veszélyben a Rába-partiak győzelme, akik egy látványos meccsen, nagyon kemény és szívós ellenfelet sikerült otthonában legyőzni. Ezzel pedig pontot tett a hármas nyeretlenségi szériának végére az Egis Körmend együttese és megszerezte negyedik sikerét.

Budapesti Honvéd SE – Egis Körmend 87-96 (27-29, 19-24, 23-25, 18-18)

Körmend: Cook 26/12, Takács -, Doktor 9/6, Durázi 14, Tolbert 11.

Csere: Djogo 15/3, Morgan 12/3, Ferencz 6/6, Kiss 3/3, Schmera -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!