Az alapszakasz első köre véget ért a férfi élvonalbeli futsal bajnokságban. Bár a címvédő Haladás VSE egy találkozóval kevesebbet játszott, így sem férhet kétség, hogy kiről szólt eddig az idei pontvadászat. A vasi klub ugyanis egyetlen találkozót veszített el, ezen kívül viszont valamennyi derbijét megnyerte. Ennek is köszönhető, hogy magabiztos különbséggel vezeti a tabellát.

A legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül győzelemmel zárta a szombathelyi együttes és a visszavágó körének első felvonásán is a zöld-fehérek a találkozó esélyesei. A Magyar Futsal Akadémia újoncként próbálta felvenni az NB I-es fordulatszámot, eddig viszont nem termett sok babér számukra. Jelenleg a csapat a sereghajtóként próbálja meghosszabbítani élvonalbeli tagságát.

A Nyírbátor együttesét győzte le egyedül az eddig lejátszott 11 forduló során, viszont intő jel a címvédőnek, hogy a Magyar Futsal Akadémia megtréfálta a Veszprém gárdáját. A találkozó két főszereplőjét 11 hely és 23 pont választja el egymástól. A szombathelyiek a legkevesebb gólt kapták az élvonalban, míg a Magyar Futsal Akadémia a legtöbb bekapott gólt jegyezték.

Ez is erősíti, hogy a papírforma a vendégek sikerét ígéri. Ehhez viszont végig koncentrált játékra lesz szükség a szombathelyiktől, amennyiben szeretnék megőrizni, kedvező forgatókönyv esetén pedig akár növelni is az előnyt a közvetlen riválisaikhoz képest.

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE
2023. november 13. (hétfő) – 19:00
Budapest, Sport 11 Sport és Szabadidőközpont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!