Izgalmas mérkőzés várt a szombathelyi Haladás VSE másodosztályú röplabda együttesére, amely ezt a bajnokságot is remekül kezdte. A megfiatalított keretű vasi zöld-fehérek idén is szeretnének a felsőházba jutni, ennek megfelelően pedig hatékony játékkal rukkoltak ki. Nagy kérdés volt, hogy Érden, a Delta Röplabda SE otthonában is sikerül átmenteniük a kimagasló formájukat.

Hiába a hosszú út és a szokatlan összetételű kezdőcsapat, szabályosan szárnyalt a Haladás. Már az első pillanattól kezdve sokkal pontosabb és gyorsabb játékot produkált riválisához képest. Ennek eredményeként öt perc után időt kényszerült kérni a hazaiak mestere. Ez sem zökkentette ki a vendégeket a megszokott ritmusból és valamivel több, mint negyedóra alatt lépéselőnybe kerültek.

A magabiztos játék és vezetés tudatában sem hagyott alább a vasi lányok koncentrációja. Bár a Pest vármegyeiek igyekeztek megújulni, helyenként sikerült is szép megoldásokkal kirukkolniuk, de a szombathelyiek azonnal reagáltak. Nem hagytak teret a Deltásoknak, hogy vérszemet kapjanak. Ráadásul Mucsi Péter már a cserejátékosoknak is lehetőséget adott a bizonyításra.

35 perc után már csak az volt kérdés, hogy sikerül-e a vendégeknek “lenullázni” riválisukat. Itt már kicsivel többet hibáztak a csapatok, de a fontosabb pillanatokban a szombathelyiek koncentráltak jobban. A találkozón nemcsak a háló közelében, hanem nyitásfogadásban is ellenfele fölé nőtt a Haladás, amely értékes győzelemmel térhetett haza.

Delta Röplabda SE – Haladás VSE 0-3 (10, 15, 21)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Marton G., Horváth B., Németh A., Héjj L.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Bánfi N., Dabronaki E.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!