A SMAFC és a Közgáz felett aratott értékes sikert követően újra idegenbe látogatott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda-csapata, hogy megszerezze első olyan győzelmét, amelyet a vasi vármegyeszékhelytől távol szerez. A PTE-PEAC ugyanakkor azért is kemény diónak ígérkezett, mert a korábbi években rendre megtréfálták Szabó László tanítványait.

Ráadásul a Baranya vármegyeiek is szeretnének odaérni a legjobb négy együttes közé, akik rájátszásba kerülnek. A nagy tét miatt mindkét gárda a szokásoshoz képest is visszafogottabb volt. Több dobást is rontottak és eladott labdák terén sem muzsikáltak fényesen a főszereplők. Elsőként a SzoESE nyugodott meg a játékrész derekán, Mák és Balogh pontjaival lépett meg a vendég együttes.

A folytatásban is nagy szükség volt a vasi oldalon a kispadról érkezett pontoknak, amelyek bebiztosították a különbséget. A második félidőben sikerült megújulnia a szombathelyieknek és ez a mutatott játék mellett az eredményességben is megmutatkozott. Elsőként a támadójátékot rakta helyre a SzoESE, így folyamatosan nőtt a különbség, majd pedig a védekezésén szigorított.

Az utolsó negyedre el is fáradt a pécsi alakulat, így még nagyobb lett a vendégek előnye, amit még a cserejátékosok is megtoldottak. Ennek is köszönhetően csapatként játszott és nyert a SzoESE, amelyből hiányzott az egyik kulcsjátékos, Mezősi Anna is. Ezt viszont jól hidalta át a vasi együttes, amely rendkívül értékes győzelmet aratott a baranyai vármegyeszékhelyen.

PTE-PEAC – SzoESE 54-84 (13-16, 20-25, 13-19, 8-24)

SzoESE: Horváth Fanni 20/6, Horváth Kinga 4, Horváth Fruzsina 24/3, Balogh V. 13/3, Plózer P. 10.
Csere: Sághi B. 8, Mák B. 5.
Vezetőedző: Szabó László

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosa: Mándity M. 11/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!