Utolsó selejtező-mérkőzését játszotta vasárnap délután a felnőtt férfi magyar labdarúgó-válogatott. Hazánk nemzeti együttese már korábban biztosította helyét a németországi kontinensviadalon, így csak az volt a kérdés, hogy hányadik helyen lép tovább a csoportból. Ezzel szemben soron következő ellenfelének, Montenegrónak még voltak tervei az esetleges kvalifikációt illetően.

Megfelelő eredmények esetén ugyanis még Szerbia sem érezhette magát biztonságban. Négy helyen változtatott a bolgár meccshez képest Marco Rossi szövetségi kapitány. A felforgatott kezdő jól kezdte a találkozót, jól megszűrte a középpályát a magyar válogatott, ugyanakkor kapura nem voltak veszélyesek. Montenegró támadósora sem villogott, sokáig csak a mezőnyben folyt a játék.

Bár a magyarok néhány kósza szabadrúgással, sarokrúgással próbált zarvart okozni, de még félórát követően sem volt nagy dolga a kapusoknak. Amikor viszont lett volna, akkor a semmiből megszerezték a vendégek a vezetést. Egy felívelt labdát nem sikerült hatástalanítani, a középre adott játékszerre Rubezic startolt rá és Dibuszt megelőzve a hálóba bólintott.

Kettőt is cserélt Marco Rossi a szünetben, hogy újult erővel rohamozzanak játékosai a folytatásban. Sokkal aktívabb volt az első percekben a magyar válogatott, kapuja elé szegezte a vendégeket. A hőn áhított egyenlítő találat viszont csak nem akart megszületni. Majd egy montenegrói kapuscserét követően alaposan felpörögtek az események.

A magyar válogatott 120 másodperc leforgása alatt fordított, két szenzációs találattal. Természetesen ezúttal is Szoboszlai Dominik volt a mérleg nyelve. A válogatott kapitánya először egy szólót követően lőtt a hálóba, majd Ádám előkészítése után nem tudott hibázni. Mivel időközben Bulgária fordított a szerbek ellen, így Montenegró fejvesztve nekiállt rohamozni.

Hiába, mert Dibusz parádés formában védett. Ráadásul a hosszabbítás pillanataiban egy gyors kontrát követően jutott kedvező pontrúgó helyzetbe a magyar válogatott. Szoboszlai nem szerezte meg mesterhármasát, de a kipattanót Nagy Ádám vágta közelről a hálóba és foglalta végül keretbe a találkozót.

Magyarország – Montenegró 3-1 (0-1)

Magyarország: Dibusz – Balogh, Lang, Szalai A. – Bolla (Nego), Nagy Á. (Szuhodovszki), Styles (Horváth K.), Nagy Zs. – Gazdag (Kalmár), Szoboszlai – Ádám (Németh A.).
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szoboszlai (67′, 68′), Nagy Á. (90+3′) illetve Rubezic (36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!