Az elmúlt hetek során remekeltek a Haladás VSE röplabdázói, akiket a szimpatizánsok idén is szeretnének dobogós helyen látni a szezon végén. Erre minden esélye meg is van a szombathelyieknek, akik a másodosztály nyugati-csoportjában kifejezetten látványos menetelésben vannak. Az alapszakasz újabb fordulója során a kétarcú ajkai Röpisuli látogatott a sportkomplexumba.

A vendégek ugyanis képesek a legnagyobb riválisokat megszorongatni, míg a szerényebb képességű ellenfelekkel megszenvednek. Ráadásul a korábbi évek során a Röpisuli a Haladást is megtréfálta. Hogy kedvét vegyék az ellenfelenek, egyből a saját játékát próbálta játszani a házigazda. Kis hibák ugyan akadtak és túlórázni kényszerültek a vasi lányok, de az első szettet bezsebelték.

Ez lélektanilag is befolyásolta a találkozót. A szombathelyiek felszabadultabban játszottak, míg a vendégeket bénította, hogy elszalasztották az első szett nyújtotta lehetőséget. A Haladás így könnyedén irányított és precíz ütésekkel kontrollálta a játszmát a folytatásban is. Valamivel több, mint háromnegyed órányi játék után már karnyújtásnyira volt a 3-0-ás sikertől a Hali.

Ennek szellemében futott neki a mindent eldöntő felvonásnak a vasi alakulat. Bár a Röpisuli igyekezett cserékkel, időkérésekkel megtörni a Haladás lendületét – főleg, amikor szaladt a hazaiak szekere – de ez csak időszakosan sikerült. Végül kissé szorosabb szetteket követően, de magabiztos győzelmet arattak Mucsi Péter tanítványai, akik fél lábbal a felső-házi rájátszásban érezhetik magukat.

Haladás VSE – Röpisuli SE 3-0 (24, 17, 21)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Bánfi N., Németh A.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Péter E., Horváth B., Stéger B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!