Vasárnap folytatódott a másodosztályú női röplabda-bajnokság a Haladás VSE csapata számára is. Mucsi Péter együttese remekel az alapszakasz során, hiszen a nyugati csoport második helyéről várhatta a Győr elleni szomszédvári találkozót. A Rába-partiak szerették volna javítani mutatójukat, hiszen még ők is versenyben vannak a felsőházi rájátszásért zajló helyek egyikéért.

Nagyon elszántan kezdtek a vendégek, a házigazda pedig nehezen vette fel a mérkőzés ritmusát. Majd sikerült rendezni a hazaiaknak a sorokat és fokozatosan találtak magukra. Először a védekezést tették rendbe Marton Gabrielláék, majd pedig a támadásokban is sikerült előrelépni. A nyitásfogadás során még akadtak kisebb hibák, de a szett hajrájára jobban koncentrált a vasi együttes.

A szettelőnynek köszönhetően sokkal nyugodtabban játszott a Haladás. Igaz, kisebb rontásokból a Győr próbálta tartani a lépést és ez csak a második játszma közeépig sikerült. Innentől viszont robbantott a házigazda és jól kontrollálta a labdameneteket. A második szett bezsebelését követően a cseréknek is nagyobb szerep jutott, akik meghálálták a bizalmat.

A harmadik szett során már kissé hitehagyottá váltak a vendégek, amit tovább tetézett, hogy a szombathelyiek megújult erővel és pontossággal játszottak. Az alig egy óráig tartó összecsapáson megérdemelt vasi siker szültett és továbbra is őrzi második helyét a tabellán a Haladás. A következő fordulóban közvetlen riválisának, a harmadik helyen álló Szent Benedek otthonába látogatnak Mucsi Péter tanítványai.

Haladás VSE – UNI Győr-SZESE 3-0 (16, 16, 8)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Hütter R.
Csere: Bánfi N., Stéger B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!