Utolsóelőtti bajnoki mérkőzését játszottak a Szombathelyi Haladás december első hétvégéjén. Akárhonnan közelítettük meg ezt az összecsapást nem izgán találtunk kedvező kapaszkodót. Az elmúlt napokban ugyanis napvilágot látott, hogy gazdaságilag milyen ingatag lábakon áll a patináns egyesület és ki tudja, hogy mikor illetve milyen megoldás születik, amely kedvező lehet mindenkinek.

Ez a teljesítményre is rányomta a bélyegét, hiszen legutóbb október elsején nyert a Hali, akkor Budafokon bizonyult jobbnak 1-0-ra. Azóta hét mérkőzés óta nyeretlen a vasi gárda, így a 13. helyről várhatta a folytatást. Végül az időjárás is bekeményített, hiszen az ősz túlnyomó része száraz és enyhe volt, december másodikán nagypelyhekben hullt a hó.

A Gyirmót FC Győr sem volt kirobbanó formában, ugyanakkor az élvonalat is megjáró szomszédváriak érezhetően pontért, pontokért érkezett a vasi vármegyeszékhelyre. A mély talaj miatt nagyon nehezen alakult ki folyamatos játék, a támadások építése szintén rendkívül körülményes volt. Kisebb helyzeteket is előrevágott labdákból alakítottak ki a támadók.

A szurkolók a télies időjárás ellenére becsülettel hajtották a szombathelyi játékosokat, akik próbáltak fogást találni ellenfelükön. Ez helyenként sikerült is és nem maradt el a gól sem. Igaz egy teljes félidőt várni kellett rá a csontig hatoló hidegben, de megérte. A 72. perc végén egy formás akciót vezetett a Haladás, amelynek végén Nyíri a jobbösszekötő helyéről lőtt a hosszú sarokba.

Azonnal növelhette volna előnyét a szombathelyi csapat, de Kelemen és Csernik sem tudott betalálni. A hajrára aztán ismét a vendég akarata érvényesült, mint az őszi szezon többségében. A Gyirmót a rendes játékidő utolsó percében Kovács Milán bombázott Pálfi kapujába. A vasi alakulat továbbra is nyeretlen és az idény utolsó hazai mérkőzésén döntetlent értek el.

Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 1-1 (0-0)

Haladás: Pálfi D. – Beronja (Nyíri V.), Csonka B., Jagodics M., Lucas Simut – Doktorics Á., Zvekanov, Csernik K., Szakály A., Horváth R. (Mohos) – Pintér Á. (Kelemen)
Vezetőedző: Aleksandr Jovic

Gólszerző: Nyíri (73′) illetve Kovács M. (89′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!