Egy vérbeli rangadón sosem számít, hogy ki, milyen formában van. Hatványozottan igaz ez a megállapítás egy Körmend-Falco összecsapásra is. Bár a tabellán elfoglalt helyezés alapján a vendégek számítanak az esélyesebbeknek, ugyanakkor a Rába-parti városkában senki sem mehet biztosra. Kocsis Tamás irányításával ugyanis képes lehet megcibálni a címvédő bajszát a Körmend.

Pedig nincsenek igazán könnyű helyzetben, hiszen az elmúlt hetek során egyre több fiatal lép pályára és leginkább kényszerűségből. Cook pár mérkőzést hagyott ki, így a keretben csökkentek a fazonszabászok száma. Ráadásul Doktor is megsérült, akire még hónapokig nem számíthat a szakmai stáb. Ferencz és Durázi sem volt teljes értékű az idény során, mégis a kényszer úgy hozta, hogy játszanak.

Ez pedig az eredményességen is meglátszott, hiszen több mérkőzésen is egy-egy labdán múlt a Körmend sikere vagy épp botlása. Az apró momentumok pedig a vasi El Classicón szintén sokat nyomnak a latba. Érdekesség, hogy a krónikák szerint 1999 óta 101 találkozót játszott egymással a Körmend és a Falco. Ebből 51 alkalommal a szombathelyiek sikerével zárult az összecsapás, a Rába-partiak pedig 50-szer. Ez is mutatja mennyire kiegyenlített a küzdelem egy vérbeli rangadón.

XXX

A Falco ugyan kikapott legutóbbi BL-meccsén, ám 8 bajnoki győzelemmel a háta mögött, a tabellát vezetve érkezik Körmendre, a szezonbeli első klasszikusra.

Milos Konakov vezetőedző kemény meccsre számít.

– Jól tudjuk, hogy a Körmend jó csapat, amelynek tagjai nagy intenzitással játszanak. Az agresszív védekezls és az okos támadás kulcs lesz a győzelemhez – fogalmazta meg várakozásait a sárga-feketék mestere.

 

 

A sárga-feketék irányítója, Stefan Pot szerint a csapat szeret rangadókat játszani, ennek megfelelően is készültek a körmendi derbire.

Az Egis Körmend – Falco meccsen szombaton 15 órakor az M4Sport+ kamerái előtt dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!