Közeledik a másodosztályú női röplabda-bajnokság alapszakaszának hajrája. A nyugati csoport tagjaként az idei pontvadászatban is két vasi együttes kapott helyet. A Haladás VSE és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület keretében is történt változás a nyáron, így óvatosan fogalmaztak meg célokat a vezetőedzők a csapatok szereplését illetően. Azóta pedig ellentétes utakat jártak be az együttesek.

A SzoESE keretében több rutinos röplabdázó távozott, ráadásul menet közben a csapatkapitány Egyed-Halmos játékára sem mindig számíthatott Bodzer Attila vezetőedző. A keretbe rengeteg tehetséges fiatal került és kaptak lehetőséget a bizonyításra. Több mérkőzésen sikerült is megszorongatni az ellenfelet, ugyanakkor az építkezés folyamatosan tart. Így a SzoESE egyelőre még vár…

Leginkább arra, hogy összeálljon a lányok játéka, amit a heti két edzés során próbálnak elsajátítani. A téli szünethez közeledve már több szoros meccset is játszottak az egyetemisták, de az igazán nagy dobásra valószínűleg csak a rájátszásig várnia kell a szurkolóknak. Ezzel szemben a városi rivális Haladás VSE szintén eseménydús és kalandos utat járt be az elmúlt félév során.

Mucsi Péter irányításával már nyáron elkezdődött a munka, ugyanakkor komoly változás történt a zöld-fehéreknél is. Az együttes oszlopos tagja, extraligás tapasztalattal rendelkező, több poszton is bevethető röplabdázója, Zoltán Anna Tatabányára távozott. A keretben történt ezen kívül is változás, több fiatal kapott helyet a felnőtt keretben, akikre nagy teher hárult.

A vártnak megfelelően fokozatosan lendült játékba a Haladás, ami szorosabb győzelmekkel indult. Ezután viszont folyamatosan hozta a kötelezőket és végig dobogós helyeken állt a vasi alakulat. Nem túlzás azt állítani, hogy a Szent Benedek mellett a Tatabánya és a Haladás kerete a legerősebb valamint legmélyebb. A fiatal átlagéletkornak köszönhetően talán a rutintalanság a gyenge pontja a Halinak.

Ezt kiemelt rangadókon megtapasztalhatták a szurkolók is. Ugyanakkor a hátralévő alapszakasz-mérkőzéseken ezt is orvosolhatják a lányok és erőtől duzzadva futhatnak neki majd a január végi rájátszásnak. Nehézséget okoz ugyanakkor az is, hogy a felnőtt keret többsége az U20-as bajnokságban szintén szerephez jut. Izgalmasnak ígérkezik a jövő, ahogy az elmúlt időszak is annak bizonyult.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!