Ahogy beszámoltunk róla, nem volt sok ideje ráhangolódni az első komoly tétmérkőzésére a Haladás VSE futsal csapatának. December közepén ért véget a pontvadászat a klubok számára, azonban a válogatott programja miatt több kulcsjátékos csak a karácsonyi ünnepek alatt tudtak szusszanni egy nagyot. Január 2-a óta viszont gőzerővel készült a vasi együttes a folytatásra.

Az erőnléti feladatok után a hét végére már a taktikai elemeket gyakorolták – Felipe Conde irányításával- a szombathelyi futsalosok. Hétfőn pedig már az első tétmérkőzés következik a Haladás számára. Január 8-án rendezik a Magyar Kupa 2. fordulóját, amelybe már valamennyi kiemelt csapat is becsatlakozik, így a kupa címvédője, a zöld-fehér vasi klub is.

A 2023-as évben magasra tette a lécet a Hali, hiszen mindkét honi kiírást megnyerte és idén id duplázás a cél. Ehhez ráhangolódásként a másodosztály keleti csoportjának együttesét, a Dunakeszi gárdáját kellene legyőzni. A feladatot a kötelező jellege ellenére sem veheti félvállról az NB I-es pontvadászat listavezetője, hiszen egyetlen meccs dönt a továbbjutásról.

A Dunakeszi bár a tízcsapatos NB II-es bajnokság nyolcadik helyén áll és csak két pont választja el a kiesést jelentő helytől, nyilván motiváltan fognak nagynevű ellenfelüknek esni. Ráadásul számukra a döntetlen eredmény is továbbjutást érne. A szombathelyiek számára így csak a győzelem az elfogadható a hétfő esti randevún, ráadásul Arnon távozásával vékonyodott a vasi gárda kerete…

VS Dunakeszi – Haladás VSE
2024. január 8. – 20:00
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!