Nem mondható, hogy könnyű időszak közepette van a Haladás VSE együttese, amely a téli szünet után gőzerővel dolgozik. Legyen szó edzésről, mérkőzésről vagy épp utazásról, mert bizony mindegyikből kijut ezekben a napokban az NB I-es pontvadászat címvédőjének. A Magyar Kupa 2. fordulójában elért siker után egy hét leforgása alatt háromszor is a bajnokságban kellett bizonyítaniuk.

Ebből az Aramis és a Berettyóújfalu elleni összecsapást kipipálhatták a szombathelyiek, de pénteken újabb megoldandó feladat következik. Az ország másik végén, Nyírbátor vendégeként kellene begyűjteni a győzelemért járó pontokat. Az alapszakaszt már megnyerték a Haladás játékosai, azonban biztosan szeretnék az impozáns mutatójukat megőrizni a felsőházi rájátszás kezdetéig.

A 20. fordulóra kiírt találkozó a Nyírbátor számára égetően fontos lesz, hiszen összesen 3 mérkőzés áll rendelkezésre, hogy biztosítsák helyüket minél előrébb a tabellán. Már csak azért is, mert még mindig négy együttes – közte a nyírségi alakulat – érhet a felsőházi rájátszást érő hatodik helyre. A Nyírbátor jelenleg ennek a pozíciónak birtokosa, de nincsenek könnyű helyzetben.

A DEAC 1, az Aramis 2, míg az Újpest 4 ponttal marad le és valamennyien előzhetnek kedvező forgatókönyv szerint. A nyírségiek helyzete annyiban nehezebb, hogy nekik a Haladással kell felvenni a versenyt és mindent meg fognak tenni a találkozón, hogy ponttal, pontokkal fejezzék be a péntek esti derbit.

Nyírbátori SC – Haladás VSE
2024. január 19. (péntek) – 19:00
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!