Az eSport Szombathely már hosszú évek óta meghatározó szerepet töltöttek be a honi elektronikus sportversenyek világában. A Covid-19 idején is sikerült a világhálónak köszönhetően formában maradniuk, hiszen több versenyt is rendeztek, sőt nyertek is meg. Az idő haladtával már a sportág népszerűsítése is felkerült a terítékre, majd néhány héttel ezelőtt már bázisra is rátalált a klub.

A Metro területén található közösségi házat egy EA FC labdarúgó tornával avatták fel, amely nagy sikert aratott. Már ekkor körvonalazódott egy nagyobb szabású esemény, amelyre a legutóbbi hétvégén került sor. Ez volt az eSport Szombathely egyesület első közösségépítő rendezvénye, amolyan Nyílt nap, ahol testközelből ismerkedhetnek meg ezzel a népszerű sportággal. Még Sipos Gergő, a Haladás futsal játékosa is tiszteletét tette az eseményen.

A sikerét jól mutatja, hogy valamennyi korosztály képviseltette magát a The Gamers’ Garage-ban megrendezett programon. A számítógépes játékok mellett betekintést nyerhettek az érdeklődők a virtuális világ rejtelmeibe, nagyon népszerű volt a VR-szemüveg is. Az autóversenyek szerelmesei pedig a szimulátornak köszönhetően új oldaláról ismerkedhettek meg a száguldás biztonságos formájával.

Kifejezetten üdítő látvány volt, amikor egy család ragadott konzolt és négyen játszották a népszerű focis játékot, természetesen szigorúan egymás ellen. A helyszínen kiderült továbbá az is, hogy innentől valamennyi hétvégén tematikus jellegű versenyeket rendez az eSport Szombathely. Kezdésnek szombaton egy EA FC 24 – Közösségi Kupát tartanak az érdeklődőknek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!