Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend együttese, amelyet az idei szezonban minden sújtotta már. Betegségek, sérülések, formaingadozás és ennek következményeként légióscsere is kísért. Úgy tűnt, hogy Kocsis Tamás vezetőedzőnek sikerült egy jó magot építeni, ugyanakkor az elmúlt hetek során nem jöttek az eredmények. Ez pedig nyilván lélektanilag is rombolja a játékosok önbizalmát.

Nem könnyíti meg az a tudat sem a dolgukat, hogy több meghatározó kosaras hosszabb-rövidebb időre kényszerült a lelátóra. Cook kétségtelenül a Körmend egyik legnagyobb értéke, mégis hetek óta lábadozik az irányító, akárcsak Doktor, aki fiatal kora ellenére nagy rutinnal rendelkezik. Ráadásul a palánk alatt is meglehetősen vékonynak tűnt az elmúlt időszakban a vasi gárda.

Sok ideje pedig nincs a piros-feketéknek, mert egyre közeledik a Magyar Kupa nyolcas döntője, valamint a rájátszás is karnyújtásnyira van. Ennek megfelelően minél előkelőbb helyet szükséges megszerezni, leginkább a pályaelőny miatt. Legutóbbi három mérkőzését elveszítette a Körmend, amelynek szombaton pontot tehet a végére és hazai pályán a DEAC skaplját gyűjtheti be.

A hajdúságiak sem mondhatják magukról, hogy kiváló formában lennének. Legutóbbi öt meccsükből hármat elveszítettek, a legutóbbi fordulóban a Szolnok ellen kényszerültek fejet hajtani. A mutatójuk alapján egy győzelemmel a Rába-partiak előtt állnak a tabellán, azonban egy vasi siker újraírhatja a rangsort. Ehhez viszont minden játékostól a maximális erőbedobásra lesz szükség.

Egis Körmend – DEAC
2024. január 20. (szombat) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!