A téli szünet után Szombathelyen folytatódott a korosztályos kosárlabda-bajnokság. Az U12-es együttesek mezőnyében fiúk és lányok vegyesen kerültek besorolásra, így fordulhatott elő, hogy a legutóbbi játéknapon az Ifjú Sólymok ellenfele két leány együttes volt. A Nagy Lajos Gimnázium tornacsarnokában elsőként a zalaegerszegi ZTE-NKK csapata ellen bizonyított a vasi alakulat.

A feldobás után gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a házigazda. Nagy rohanás és sok pont jellemezte a találkozót, amelyet tapssal hálált meg a közönség. A vendégek magassági fölénye dacára nem tudott élni lehetőségeivel a ZTE. Ez főként a szigorú védekezésnek és a sok futásnak volt köszönhető. Mindkét vezetőedző rotálta rendesen játékosait, a különbség viszont folyamatosan nőtt.

Szarka Zsuzsanna valamennyi játékosának lehetőséget biztosított, akik meg is hálálták a bizalmat. Az utolsó percekben a cserejátékosok és a szurkolók is fel-felugrottak a helyükről, hogy vajon sikerül-e a Sólymoknak megdobni a 100 pontot. Végül az utolsó másodpercben ez össze is jött. A Körmend elleni szomszédvári rangadóból viszont sokkal keményebb meccs kerekedett.

A Rába-partiak kezdték jobban a derbi, majd fokozatosan vette át az irányítást a szombathelyi csapat. A körmendi lányok magasságát sebességben próbálta kompenzálni a Sólymok és csak fokozatosan tudott előnyre szert tenni. A szünet után tovább fokozta a tempót a házigazda és a találkozó végére magabiztos győzelmet ünnepelhettek a fiatalemberek.

Ifjú Sólymok – ZTE NKK 100-21

Sólymok: Horváth O. 19, Szinay A. 8, Polányi G. 23, Gazdag B. 6, Soós-Nándor S. 2.
Csere: Völgyi Zs. 6, Hrichi Á. 7, Kiss G. 10, Szegedi Zs. 4, Kosztolánczi Á. 4, Molnár O. 5, Déri Á. 6.
Vezetőedző: Szarka Zsuzsanna

*

KWBC Körmend/Lányok – Ifjú Sólymok 34-59

Sólymok: Horváth O. 17, Szegedi Zs. 1, Polányi G. 12, Gazdag B. -, Soós-Nándor S. 1.
Csere: Gerencsér Á. 7, Szinay A. 1, Völgyi Zs. 9, Hrichi Á. -, Kiss G. 2, Molnár O. 2, Déri Á. 7.
Vezetőedző: Szarka Zsuzsanna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!