A 2024-es esztendő eddig sok kellemetlen pillanatot tartogatott az Egis Körmend együttese számára. Kiderült, hogy Doktor mellett Cook is hosszabb időre dőlt ki, visszatérésük pedig még mindig várat magára. Az élvonalbeli bajnokságban sem sikerült visszatalálni a győzelmi ösvényre, ráadásul a Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében, 15 pontos előnyről kapott és esett ki a Szeged ellen.

Az NB I-ben zsinórban negyedszer szenvedett vereséget a legutóbbi játéknapon és ennek eredményeként már csak a kilencedik helyen állnak Kocsis Tibor tanítványai. Az eredménytelen periódus mellett a kosarasok mutatott játékával sem elégedettek a szurkolók, így egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a vezetők is. Épp ezért lehet vízválasztó a Zalaegerszeg elleni rangadó…

A szomszédvári derbi azért kiemelten fontos, hiszen formától és tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül bármelyik együttes nyerhet. A Zalaegerszeg sincs túl jó passzban, hiszen ők is kétszer kaptak ki a legutóbbi két bajnoki mérkőzésükön. Emellett pedig a Pécs elleni hazai pályán három ponttal elbukott Magyar Kupa találkozó is tovább rontotta a szimpatizánsok kedvét.

Lépést viszont eszközöltek a zalai klubnál, hiszen pénteken bejelentették, hogy Lubomir Ruzicka munkáját megköszönték és a nyáron kinevezett cseh edzőt menesztették. Ebből pedig erőt is meríthetnek a zalai kosarasok. Vasi oldalon pedig szintén akár a vezetőedző állása lehet a tét, hiszen a rájátszás minden mérkőzéssel közelebb lesz, a Körmend pedig a felsőházban szeretné folytatni.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend
2024. január 27. (szombat) – 18:00
Zalaegerszeg, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!