A hétvégén ismét pattog majd a labda a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. Az elmúlt hetekben alaposan felfordult a világ az NB I-ben, rengeteg körbeverés és meglepetés eredmény született, így még sűrűbbé vált a mezőny a tabellán. A dobogós hely, akárcsak az utolsó pozíciók egy-két sikerre vagy bukásra van csak a csapatok számára, így az alapszakasz közeledte tovább feszíti a húrt a csapatok között.

Ennek a nagy versenyfutásnak résztvevője az Egis Körmend is, amelyre a jó idény kezdetét követően igazi hullámvasutazás várt. A légióscseréket, új játékosok beépítését követően valamint a sérültek felépülése új horizontokat nyitott a csapat számára. Az elmúlt két forduló során nemcska a mutatott játékra, hanem az eredményességre is büszkék lehettek a szimpatizánsok, akik győzelmet ünnepelhettek.

A Zalaegerszeg elleni szomszédvári rangadó sikerét növeli, hogy idegenben sikerült legyőzni a közvetlen riválist, míg az Albe Fehérvár a bajnoki címre pályázik, mégis botlott a Rába-parti településen. Ebben elévülhetetlen érdemeket szerzett az új irányító Basic is, aki remekül mozgatta társait és kétszámjegyű gólpasszokkal tartotta folyamatosan lendületben társait és a csapat szerkezetet.

A hétvégén is nagy szükség lesz a jó játékára, hiszen a jó formában lévő Budapesti Honvéd látogat Körmendre. A fővárosi alakulat szintén több meccset nyert zsinórban és egyre jobb teljesítménynek köszönhetően már a felsőházi rájátszást érő hely sem elérhetetlen számukra. Éppen ezért kulcsfontosságú lesz a körmendi védelem keménysége, ugyanis tűzerőből eddig sem volt hiány Ferenczéktől, de mindig csak ezzel nem lesz könnyű nyerni…

Egis Körmend – Budapesti Honvéd
2024. február 10. (szombat) – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!