A női kosárlabda olimpiai selejtezők mellett az erősebbik nem képviselői is pályára léptek a hétvégén. Az NB I-es pontvadászat 20. fordulójában az Egis Körmend ismét hazai pályán bizonyított. Az elmúlt napok során pedig akadtak izgalmas történések. Egyrészt Basic játékára az idény végéig számít a szakvezetés, miután az irányító meggyőző teljesítménnyel rukkolt ki. Sylla helyére pedig egy új center érkezett, igaz Ő még nem öltött magára szerelést. Szombat este a piros-feketék a Budapesti Honvéd együttesét fogadta.

A Rába-parti alakulat nagyon szerette volna folytatni eredményes szereplését. Feldobás után Morgan szerezte az első kosarat, a vendégek viszont azonnal fordítottak. Tiszavirág életű volt a fővárosi vezetés, mert Basic jól mozgatta a társakat, a pontok gyártásában pedig Takács és Tolbert jeleskedett. Nagyon hatékony volt a vasi védekezés is, míg a Honvéd pontatlanul dobott, a lepattanók megszerzésére sem volt esélye. A negyed végére kicsit kiengedett a Körmend, de biztos előnyét nem fenyegették.

A Honvéd próbálta tartani a lépést ellenfelével és szerkezetet is váltott, de jól őrizte a különbséget a vasi gárda. A szünethez közeledve Brown csípte el a fonalat, a budapestiek pedig vérszemet kaptak. Jókor talált azonban be Takács, így a félidőben 44-35 állt az eredményjelzőn. A szünet sem törte meg a körmendi lendületet. Stabil védekezés és türelmes támadójáték jellemezte Kocsis Tamás csapatát. A fontos pillanatokban pedig mindig akadt valaki, aki betalált, ez pedig demoralizálta a vendégeket, akik egyre hitehagyottabbá váltak.

Az utolsó felvonásra már nem volt nyitott kérdés. Állandósult a Körmend 10+ pontos vezetése, ami a briliáns formában játszó Takács-Basic-Morgan trió garantált. Brown révén még egy utolsó hajrát indított a Honvéd, de a Körmend nem hagyta kicsúszni a mérkőzést a kezei közül. Ennek köszönhetően a Zalaegerszeg és az Alba Fehérvár után ismét győzelmet arattak a vasi piros-feketék az NB I-es pontvadászatban.

Egis Körmend – Budapesti Honvéd 87-76 (26-18, 18-17, 27-19, 16-22)

Körmend: Basic 16/15, Takács 17/6, Morgan 20/9, Djogo 9/3, Tolbert 10.
Csere: Doktor 1, Durázi 6, Kiss 3/3, Ferencz 5/3, Herczeg -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!