Érthetően szeretett volna visszavágni a címvédő Győri ETO a Mosonmagyaróvárnak az ősszel elszenvedett 33–30-as vereségért. Az a siker az idén 10 éves Lajta-partiak első győzelme volt megyei riválisuk ellen, ezúttal azonban nem volt kérdés, ki nyeri a vármegyei rangadót.

Habár mindkét oldalon akadtak hibák, az ex-győri Tóth Gabriella találatával az MKC szerzett vezetést, sőt, az első tíz lövésből ötöt fogó Szemerey Zsófi bravúros védéseinek – köztük két hetesnek – köszönhetően az első szűk tíz percben az óváriaknál volt az előny. A vendégek mindenesetre nehezen védekezték le a győriek gyors támadásait, akik így ezt követően átvették a vezetést Veronica Kristiansen irányításával, és fokozatosan öt góllal elléptek. A világbajnok norvég sztárjátékos valódi vezére volt csapatának, két kihagyott büntetője ellenére is héttel állt a szünetben, a végén pedig tizenháromnál állt meg.

Kérdés volt, hogy a második félidőben a Lajta-partiak képesek lesznek-e jobban széthúzni a hazai hatosfalat, illetve rendezik-e saját védelmüket. Aki látta az összecsapást, elég gyorsan megkapta a nemleges választ, ugyanis alig hat perc után kilencre hízott a különbség. A zöld-fehéreknek három labdája is volt a közte tízhez, ami ekkor még a növekvő hibaszázalék miatt nem lett meg – a Mosonmagyaróvár megrázta magát, és négyre zárkózott a hajrára. Az egyre jobban teljesítő Sandra Toft fontos pillanatokban védett, így tiszavirág-életű lett az óvári feltámadás. Estelle Nze Minko a lefújásra két számjegyűre növelte a differenciát, csapata pedig simán hozta a rangadót.

NŐI KÉZILABDA NB I – 15. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR KC 32–22 (15–9)
Győr, Audi Aréna, 3705 néző. V: Bíró, Kiss O. 
GYŐR: S. TOFT – HOVDEN 5 (2), Rju Un Hi 2 (2), Brattset 2, Haugsted, V. KRISTIANSEN 13 (1), Szőllösi-Schatzl 2. Csere: Duijndam (kapu), S. Oftedal 2, NZE MINKO 5, Blohm, De Paula, Broch, Győri-Lukács 1. Vezetőedző: Ulrik Kirkely
MOSONMAGYARÓVÁR: SZEMEREY – Udvardi 1, Pásztor N. 2, Albek 4, Tóth E. 5 (2), Tóth G. 3, Schatzl. Csere: Hadfi (kapus), Lancz, Ivancok 3, Tóth N. 1, Sztankovics K., Stranigg, Faragó L., Bardi, VARGA EMÍLIA 3 (1). Vezetőedző: Gyurka János
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 6. p.: 2–4. 9. p.: 5–4. 13. p.: 7–4. 15. p.: 9–5. 20. p.: 12–8. 30. p.: 15–9. 36. p.: 20–11. 40. p.: 20–13. 47. p.: 24–17. 52. p.: 24–20. 57. p.: 29–21. 60. p.: 32–22. Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Ulrik Kirkely: – Nagy tisztelettel nézem azt a teljesítményt, amit a Mosonmagyaróvár az idény során mutat. Emlékszem, az első bajnoki meccsünkön szervezett csapatnak láttam őket. Ezúttal hihetetlen erővel, küzdelemmel vetettük bele magunkat a játékba. Az első félidőt ahogyan lehoztuk, azt örömmel láttam. A folytatásban magabiztosan játszottunk, azt mondtuk, a második félidőt is meg kell nyernünk.
Gyurka János: – Gyorsan, dinamikusan játszott a Győr támadásban és védekezésben, fegyelmezetten és koncentráltan kézilabdáztak. Jól kezdtünk, de az ETO-ról elmondottak ránk nem voltak igazak. Sok gyors gólt kaptunk, ami demoralizált minket. Cserékkel igyekeztem frissíteni a csapatomat. A második félidőben próbáltunk átlövésből gólokat szerezni, de nagy nyomás alatt játszottunk, ezért sokat hibáztunk.

A bajnokság mai játéknapján a Ferencváros könnyedén nyert a Békéscsaba ellen, míg a Debrecen a Vasas otthonából hozta el a pontokat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!