Meddő mezőnyjáték jellemezte az első perceket, majd az első negyedóra végén átvette az irányítást a hazai csapat. A zöld-fehérek többet birtokolták a játékszert, ennek eredményeként a 15.percben Jagodics találta el elsőként a kaput, a távolról érkező labda azonban nem jelentett gondot a zuglói kapusnak.

Rengeteg kisebb-nagyobb szabálytalanság jellemezte a meccset, majd a 26.percben már a lesgólig is eljutott a Hali: tetszetős akció végén Horváth Rajmundot találta szabálytalan helyzetben a labda.

Az első fél óra elteltével újra a meddő mezőnyjáték vált jellemzővé, majd a 44.percben a vendégek kerültek helyzetbe, de sikerült a kapu előteréből felszabadítani. A számos ápolás miatt, már a ráadás perceiben újra Horváth Rajmund került helyzetbe, de az asszisztens szerint újfent lesen helyezkedett.

A szünet után élesebben, frissebben jött ki a fővárosi csapat, a 49.percben Mucsányi veszélyeztetett, majd a következő minutumban Mitrovics lőtt kapura, Pálfi védett. Megélénkült az eddig csak csordogáló összecsapás, az 54.percében a zuglóiak is gólt szereztek, de a spori ekkor is leshelyzetet látott.

Nem úgy a 60.percben, amikor Horváth Rajmund cselezgetett a büntető-területen belül, majd Rabatin elhúzta a lábát, tizenegyes! Rácz Barnabás a 63.percben nagyon magabiztosan értékesítette a jogos büntetőt 1-0.

A bekapott gól után más sebességi fokozatba kapcsolt, több szöglet és pontrúgás jellemezte fölényüket, Rabatin lövése után a kapufa akadályozta meg az egyenlítést.

Az utolsó percekben is mindent megpróbált az egyenlítés érdekében a BVSC, de a Haladás védelme szilárdan hárította a vendégek akcióit.

Mivel a második játékrészben is rengeteg szabálytalanság akasztotta meg a játékot, 7 percet tett rá Bana játékvezető, de ez sem segített a fővárosiakon, maradt az 1-0-ás szombathelyi siker.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BVSC-ZUGLÓ 1–0 (0–0)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 484 néző. Vezette: Bana Gergely (Horváth Zoltán, Kiss Balázs)

HALADÁS: Pálfi – Nyíri, Jagodics M., Csonka B., Tarján – Zvekanov (Szakály A., 21.), Erdei C. (Jancsó, 64.) – Horváth R. (Rétyi, 79.), Rácz B., Mohos – Kelemen M. Vezetőedző: Alekszandar Jovics
BVSC: Csenterics – Poór, Vinícius, Hesz, Király Á. – Tóth K., Rabatin – Ihrig-Farkas, Mitrovics (Hidi P., 80.), Tóth M. (Mucsányi, a szünetben) – Bacsa. Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Rácz B. (62. – 11-esből)

A meccs utáni sajtótájékoztatón Aleksandar Jovic kiemelte, hogy a nehéz meccsen mindkét csapat a másik hibájára várt, de az eredménykényszerből jobban jött ki a Hali.

A vendégek mestere, Szekeres Tamás szerint a második félidőben meg kellett volna nyerniük ezt a kiélezett meccset.

Az NB II-es bajnokság vasárnap a Haladás számára a listavezető Nyíregyháza elleni elleni bajnokival folytatódik, a BVSC-Zugló pedig a Budafokot fogadja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!