Visszatalál-e a helyes ösvényre a Szeged együttese vagy az Egis Körmend tovább menetel? Ez volt a kérdés az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában. Az alapszakasz 21. játéknapján a Tisza-parti városkában kellett helyt állnia a vasi piros-feketéknek. Sokkal nehezebb dolga volt Kocsis Tamás tanítványainak, mint elsőre bárki gondolta volna.

Két légiós centert nélkülözve folytatta volna a győzelmi sorozatát a Körmend. A Szeged zsinórban négy elveszített derbi után akart javítani, így számítani lehetett rá, hogy leginkább a palánk alatt próbált ellenfelén fogást találni. Nagyon érződött, hogy a hazaiak javítani szerettek volna. Védekezésben és támadásban is a szebbik arcát mutatta a Szeged a csapata. Ahogy számítani lehetett rá a palánk közeléből próbáltak a kosarat szerezni leginkább.

Ezzel szemben a Körmend inkább távolról kísérletezett, azonban kevesebb sikerrel. Egyedül Durázi kiváló formájának volt köszönhető, hogy tudta tartani a lépést a vendég alakulat. A szünetben négy Pö t különbség volt a felek között, ami nagy izgalmakat rejtett a folytatásra nézve. Nem is kellett csalódni a nézőknek hiszen nagy küzdelem, kemény test-test elleni játék, ugyanakkor kevés pont jellemezte a harmadik negyedet. Basic és Djogo feljavult dobóformája szűkítette a különbséget.

Csak kettő volt a két együttes között a záró etap elején. Óriási hajrázásba kezdett az Egis Körmend együttese. Kemény védekezéssel megfojtotta a Szeged támadójátékát, a túlsó oldalon pedig nagyon hatékonyan céloztak a vasi kosarasok. Ennek is köszönhetően végül fordított és megérdemelte tenni nyert Kocsis Tamás legénysége, amely tovább folytatja siker szériáját.

SZTE-Szedeák – Egis Körmend 95-99 (21-25, 31-23, 20-22, 23-29) 

Körmend: Basic 18/6, Takács 14, Morgan 15/9, Durázi 28/3, Djogo 19/9.
Csere: Ferencz 3/3, Doktor 2, Kiss -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!