Izgalmakban gazdagnak ígérkezett a Haladás VSE újabb tétmérkőzése, hiszen az élvonalbeli bajnokság alapszakasza óta pihentek a játékosok. Az NB I-es pontvadászat első körét magabiztosan nyerték meg Felipe Conde tanítványai és jó úton járnak a címvédéshez. A rájátszás kezdete előtt viszont még egy komolyabb erőfelmérő várt a szombathelyi futsalosokra.

Idegenben folytatódott a vasi klub küzdelme, hiszen a fővárosban kellett kivívnia a Magyar Kupa 3. fordulójában a továbbjutást. A Magyar Futsal Akadémiát mindkét alapszakasz mérkőzésen legyőzték a szombathelyiek, ugyanakkor intő jel lehet, hogy a Rohonci úton szoros és gólgazdagra sikeredett a derbi. A Haladás brazil nemzetiségű vezetőedzője aligha lenne elégedett a továbbjutással.

Ez már látszódott a találkozó első perceiben is, hiszen a szombathelyiek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Tudatos labdatartás és járatás jellemezte játékukat, ami veszélyes helyzeteket is hordozott önmagában. Érdekesség, hogy a keretben helyet kapott a szombathelyiek új szerzeménye Hadházi Sándor Máté is, aki Nyírbátorról tette át székhelyét. Jól kezdte a derbit a Hali, hiszen már a 6.percben bevették a fővárosi kaput.

Dróthnak köszönhetően pedig beindult a góltermelés mindkét oldalon. Először úgy tűnt, hogy a szombathelyiek sima kiütéses győzelmet aratnak, azonban a hazaiak felvették a kesztyűt és alig 120 másodperc leforgása alatt egyetlen gólra zárkóztak. A szünetig mindkét együttes próbálkozott, de ekkor már nem tudtak túl járni a kapusok eszén. Így nyílt sisakos, nagy küzdelmet ígért a második félidő. Nem is kellett csalódni a nézőknek, hiszen rendkívüli izgalmas mérkőzés kerekedett.

A labdát a vendégek birtokolták inkább és tetszetős akciókat is vezettek, ellenben jól védekezett a Magyar Futsal Akadémia hátsó alakzata. A fontos pillanatokban viszont jobban koncentráltak a szombathelyiek támadó, így gyorsan döntésre vitték a győzelem és a továbbjutás kérdését. A Haladás megérdemelten nyert a szívósan küzdő, szimpatikus fővárosiak ellen

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE 3-6 (3-4)

Haladás: Alasztics – Luiggi Longo, Knizs, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha.
Csere: Homlok – Kovács, Hajmási, Dróth, Sipos, Körmendy, Hadházi, Vas, Rutai.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Szabó, Nguyen, Tarpai illetve Dróth 2, Henrique Diniz 2, Vatamaniuc-Bartha, Vas G. (öngól).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!