Jó formában, győztes mérkőzést követően lépett pályára hazai környezetben a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapata. Kéri Péter tanítványai szerettek volna tanulni előző idénybeli hibájából és biztosítani akarják minél előbb helyüket a legjobb négy között, amely rájátszást érne számukra. Ehhez viszont minden győzelemre szükségük lesz a sűrű mezőny miatt.

Az ELTE-BEAC hasonló mutatóval és céllal várta a találkozót. A szombathelyi ellenfelével mindig izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzést vívtak, nem volt ez másként legutóbb sem. A feldobás után nagy küzdelem és kevés pont jellemezte a mérkőzést. Nagyon idegesen játszottak a csapatok, ennek is köszösönhetően alig-alig rezdültek meg a gyűrűkön lévő hálók. Majd a SzoESE rázta meg magát előbb.

Ennek pedig először a védekezésben, majd pedig a támadásban is látható jelei voltak. A vendégek kínlódtak, nehezen tudták kosárra váltani a tiszta helyzeteiket. Ezzel szemben a szombathelyiek könnyedén bontották meg az ELTE-BEAC védelmét és Kiss révén pontosan fejeződtek be az akciók. A nagyszünetben hat ponttal állt jobban a házigazda és úgy tűnt meglehet a győzelem.

A térfélcsere után viszont mindkét gárda sokkal gyorsabb ritmusban játszott, a találkozó hajrájában pedig a vendégek kapták el a fonalat és a triplavonalon túlról is jól céloztak. Míg a szombathelyek egyetlen hárompontost süllyesztettek el a derbin, addig az ELTE-BEAC nyolcat, ez pedig döntő tényező volt. Utolsó negyedben bukta el a már megnyertnek tűnt találkozót a SzoESE.

SzoESE – ELTE-BEAC 54-62 (11-10, 16-11, 20-20, 7-21)

SzoESE: Kiss M. 19, Gyánó 1, Várkony T. 2, Németh M. 4, Frisnyák 10.
Csere: Nárai 11/3, Várkony K. 3, Matucza Gy. 4
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!