A 22. forduló különleges ínyencséget is tartogatott. Vérbeli piros-fekete rangadót rendeztek, ami minden alkalommal független attól, hogy az érintett csapatok hányadik helyen állnak. Ebből kiindulva a felsőházban lévő Körmend volt az esélyes az Oroszlány elleni derbin. Egyrészt jobb szériát repesztettek, másrészt hazai pályán léptek szurkolóik elé Ferencz Csabáék. Az OSE számára viszont égetően szükséges volt a győzelem megszerzése.

A feldobás után próbáltak a főszereplők támadó oldalon villogni. A védekezések puhasága miatt szépen termelték a pontokat. A hatékonyságban viszont inkább a vendégek álltak jobban. Az oroszlányi légiósok egymást múlták felül és a vezetés is állandósult vendég oldalon. Gholston és Thomas remekül játszott és nem tudták a körmendi játékosok hatástalanitani őket. Ráadásul Kocsis Tamás időkérése sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A nagyszünetben így jókora vendég előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe. A szurkolók nem örülhettek a folytatásban látottak miatt sem. Bár Ferencz és Durázi jó formában voltak, nagyon egyedül maradtak. Védekezés és támadás téren sem tudta felvenni a versenyt ellenfelével az Egis Körmend. A gondokat tetézte, hogy Konate és Takács is idő előtt pontozódott ki, ezzel pedig csökkent Kocsis mester rotációs lehetősége.

Az utolsó negyedre már valamennyi kérdés eldőlt, hiszen a vasi alakulat közel 30 pontos hátrányból futott neki az etapnak. Az Oroszlány pedig nem tette meg azt a szivesseget, hogy a felépített előnyét elherdálja. A játékrész derekán már a 100 dobott pontot is átlépte a vendég együttes, amelyben több extra teljesítmény is akadt. Ezzel szemben a Körmend csapata korán feladbi kényszerült a versenyfutást a rangadón. Kiütéses sikert aratott végül az OSE Lions.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions 79-117 (21-28, 20-32, 21-29, 17-28)

Körmend: Basic 2, Morgan 11/3, Takács 2, Durázi 26, Konate 4.
Csere: Ferencz 15/9, Schmera 8, Kiss 6/3, Doktor 3, Nagy 2, Geröly – .
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!