A magyar válogatott Europa-bajnoki selejtező mérkőzéseit követően folytatódik a férfi élvonalbeli kosárlabda pontvadászat. Ráadásul már közeledik az alapszakasz hajrája, éppen ezért valamennyi együttesnek fontos lesz begyűjtni a győzelmeket. A kiesés ellen menekülök számára épp úgy fontos lesz, mint a felsőházba jutók versenyfutasa a dobogós helyekért. Ebben érintett az Egis Körmend csapata is, amely szeretné folytatni eredményes sorozatát.

A légióscseréken átesett vasi egyesület új centerrel és már bizonyított irányítóval próbál minél előrébb végezni a tabellán. A harmadik Szolnok és a hatodik Körmend ugyanolyan győzelmi mutatóval rendelkezik, épp ezért minden győzelem sokat érhet a végelszámolásnál. Ehhez szombaton tehet meg egy újabb, fontos lépést Kocsis Tamás legénysége. Hazai közönség előtt fogadják az MVM-OSE Lions alakulat át, amely sok kellemetlenséget okozott korábban is a vasi riválisnak.

Csalóka lehet az Oroszlány tabellán elfoglalt 13. pozíciója. Egyrészt sok sérülés miatt többször is szoros meccset buktak az oroszlánok, másrészt a Körmend elleni derbin magabiztos játékkal 87-76-ra nyertek. Az életéért is küzd majd az OSE, hiszen nem szeretnének a kiesés elleni versenyfutás résztvevője lenni, így számukra is kiemelten fontos lesz a szombat esti összecsapás.

 

Egis Körmend – MVM-OSE Lions

2024. március 2. (szombat) – 18:00

Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!