A Szombathelyi Haladás a Tiszakécske felett aratott 2-1-es sikerrel alapozta meg hangulatát a Budapest Honvéd elleni összecsapásra. A fővárosi gárda még a szezon elején a feljutást célozta meg, azonban a vasi zöld-fehérekhez hasonlóan nem sikerült túlságosan jól az idény. Mindkét együttes a középmezőnyhöz tartozik és nagy kérdés volt, hogy ki örülhet a 90 perc végén.

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójának pikáns párosítása már a kezdő sípszó előtt tartogatott érdekességet, hiszen a két szurkolótábor jó kapcsolatot ápolt. Bemelegítés gyanánt egymást üdvözölték. A játéktéren gyorsan egymásnak estek a csapatok, mindkét gárda ezen az estén a támadófocit helyezte előtérbe és ez már a helyzetek számában is megmutatkozott.

Pálfi és Tujvel kapusok nagyon jól avatkoztak játékba, több bravúrt is be kellett mutatniuk. A félidő derekán aztán zsinórban három Hali akció közül egy utat talált a hálóba. Kezdésként Nyíri pontrúgását védte a kapus, majd a sarokrúgás után Jagodics bólintott – megelőzve a védőket – a kapu sarkába. Majd Csernik tesztelte Tujvel reflexeit, ezt a párharcot a Honvéd hálóőre nyerte.

A második félidőben nagyobb erőket mozgósított a Honvéd, ekkor már Pálfinak is bravúrt bravúrra halmozott, hogy érintetlen maradjon a kapuja. Ezzel párhuzamosan a frissített Hali támadósor csak az alkalmat várta, hogy kontrából megiramodjanak és újabb gólt szerezve döntsék el a találkozót. Ehhez a 80. percben Rácz állt nagyon közül, aki két ember mellől lőtt a kapu mellé.

A kihagyott ziccerek miatt végig nyílt küzdelem zajlott a pályán, az eredmény viszont már nem változott. Ennek köszönhetően maradt az 1-0-ás győzelem, amivel oda-vissza verte meg budapesti ellenfelét a Haladás. A szombathelyi együttes így 30 ponttal a 9. helyre lépett fel, míg a Honvéd 27 egységet gyűjtve a 12. pozícióban áll. A vasi gárda jövő vasárnap a Siófok ellen lép pályára.

Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla G. – Szakály A., Erdei C. (Csonka B.), Rácz B. – Horváth R. (Mohos B.), Pintér Á. (Kelemen M.), Csernik K. (Zvekanov).
Vezetőedző: Aleksandar Jović

Gólszerző: Jagodics (33′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!