A hétfői győri sajtótájékoztatón Virág-Adorján Andrea, Győr Megyei Jogú Város polgármesteri főbiztosa azt hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Győr adhat otthont ennek a nagyszabású nemzetközi sportrendezvénynek.

– Khamzat Chimajev ideérkeezése magáért beszél, a jegyvásárlás javában zajlik, a szomszéd országokból, sőt Európa nyugati feléből is szép sámmal jönnek a szurkolók, a város pedig igyekszik összefogásból ezúttal is jelesre vizsgázni. Ezért a bevételből városunk kerekesszékes kézilabda csapatát, a Győri Szekereket támogatjuk – fogalmazott Győr város részéről megjelent polgármesteri főbiztos.

Őze Balázs, a rendezvény szakmai igazgatója, a Vendetta Fight Nights magyarországi rendezvényeinek társtulajdonosa aláhúzta: a győri esemény megszervezésével tétet emeltünk, de szeretnénk, ha hamarosan magyar sztárja is lenne a UFC-nek. Ezért további magyar nagyvárosokban is gondolkunk, szeretnénk további népszerűsíteni és minden érdeklődővel megismertetni a sportágat.

A március 30-i eseményen Bülent Saglam, a Vendetta Fight Nights tulajdonosa is megjelent.

– Itt is szeretne történelmet írni a Vendetta, ez már Ausztriában sikerült. Megköszönöm a magyar szurkolóknak és harcosoknak, hogy ennyire pozitívan állnak hozzá a rendezvényhez. Az osztrák gálákonn is 5-10 hazai harcos szerepel, ezért folyamatosan szeretnénk osztrák sportolókat is Magyarországra hozni. Már mintegy 60 rendezvény tapasztalatával érkezünk ide. Tudjuk, hogy Magyarországon is nagyon jó harcosok reprezentálják a küzdősport MMA, illetve K1 szakágát. Győrött pusztakezes bokszot és K1-et is láthatnak a szakértő közönség tagjai. Ennek érdekében állítottuk össze az estre vonatkozó fightcardot is – nyomatékosította a török származású tulajdonos.

Ezt követően Farkas Csaba, az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület képviseletében, főszervezőként tájékoztatott arról, hogyan kapcsolódik a Magyar Honvédség a nemzetközi rendezvényhez.

Őze-Guth Szilvia főszervező pedig a látványelemekről, a showműsorról tájékoztatott, de az esti fényekben pompázó aréna nyitási időpontjáról és a hivatalos gongszóról, valamint a program más elemeiről is indformálta a sajtó munkatársait.

Csöndör Csaba matchmaker kiemelte, hogy a magyarok ellenfelei 12 országból érkeznek, többek között csecsen, orosz, szlovák, német, ukrán, osztrák és spanyol harcosok is.

A gála hajrájában 2 címmeccset is megtekinthet a nagyérdemű, egy küzdelem a K1, egy pedig az MMA szabályrendszerében lesz lebonyolítva.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!