Az elmúlt hetekben – a sérülések és betegségek dacára – remekel a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Az idénynek úgy vágtak neki, hogy mindenképpen szerették volna megcsípni a rájátszást érő helyek egyikét. A nyugati csoportban két olyan együttes is helyet kapott, amely a bajnoki címre is esélyes, így reálisan a harmadik vagy a negyedik pozíció megszerzése tűnt elérhetőnek.

Hogy mennyire jól mérték fel az erőviszonyokat, mi sem bizonyítja jobban, hogy az alapszakasz vége előtti két mérkőzése már tét nélküli volt a SzoESE számára. Az eredmények alakulása mellett csak a két legerősebb együttestől kapott ki a vasi gárda, míg a hasonló erőt képviselő csapatok mind fejet kényszerültek hajtani. A Közgáz elleni visszavágó mérkőzés is ebbe a kategóriába tartozott.

Hazai pontok után a SzoESE 9-0-ás rohammal felelve jelezte, hogy győzni érkezett a visszavágóra is. A szombathelyiek kissé pontatlanul céloztak, azonban keményen védekeztek és hibára késztették a Közgáz együttesét is. Minimális volt a vasi lányok előnye, azonban arra ügyeltek, hogy a házigazda ne kapja el a fonalat. Amikor szükség volt rá felpörgette vagy épp lassította a játékot a vendég gárda.

A kispadról is jól szálltak be a SzoESE játékosai, így szinte végig vezettek és ez már a Közgáz kosarasainak kedvét is elvette. Az utolsó negyedben még egy nagy rohamot indított a házigazda, de mindig érkezett rá válasz és bár a mezőnyszázaléka a megszokottnál visszafogottabb volt, csapatjátékkal remekül kompenzált a SzoESE, amely megérdemelten nyert.

Közgáz SC és DSK – SzoESE 79-88 (20-23, 24-25, 18-21, 17-19)

SzoESE: Mezősi A. 21, Horváth F. 13, Horváth K. 9, Balogh V. 19/6, Plózer P. 10.
Csere: Sághi B. 16/3, Mák B. -, Farkas Z. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!