A héten nemcsak a hölgyek, hanem az urak számára is folytatódott a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság. A kosárlabdázók mezőnyében mindkét vasi gárda esélyes a rájátszásra, a gyengébbik nem képviselői már biztosan ott lesznek a playoffban, ezzel szemben a férfiak számára valamennyi összecsapás kiemelten fontos.

Így volt ez a Közgáz elleni derbin nem a SzoESE volt az esélyes, főleg annak tükrében, hogy a szombathelyiek az ötödik, a házigazda meg a második helyen áll. Ráadásul a hazaiak összesen egyetlen találkozójukat veszítették el. A SzoESE a legutóbbi fordulóban győzelemmel melegített a rangadóra. Joggal reménykedtek a szombathelyi kosarasok, hogy sikerül meglepni az ellenfelet.

A feldobás után jól tartotta magát a vendég csapat, bár több labdát adtak el, védekezésben szebbik arcát mutatta. A Közgáz nem kapkodott, próbálta saját tempójában felőrölni a vasi együttest. Az első negyed után egyre jobban nőtt a különbség a felek között, ami a gyengébb dobószázalékban keresendő. A SzoESE főleg középtávolról és a triplavonalon túlról céloztak pontatlanul.

A szünet után Geröly és Takács kosaraival tartotta még a lépést átmenetileg a vendég együttes, a záró etapban viszont elfáradt a szombathelyi csapat. Könnyű kosarak mellett a lepattanók csatájában és szerzett labdákban is remekelt a Közgáz. Ennek köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a bajnoki címre pályázó házigazda.

Közgáz SC és DSK – SzoESE 101-72 (26-18, 22-17, 21-18, 32-19)

SzoESE: Nárai G. 10, Várkony T. -, Vicze K. 11/3, Geröly M. 20/15, Takács Zs. 19/3.
Csere: Németh M. 8/6, Várkony K. 3/3, Kiss H. 1, Gyánó K. -, Frisnyák D. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!