Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség – ezzel a mutatóval rendelkezett a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes a rájátszás során. Felipe Conde alakulata bár utcahosszal nyerte meg az alapszakaszt, a playoff során csak a Mezei Vill ellen tudta saját megszokott játékát játszani. Joggal várták a szurkolók a hazai pályán megvívandó Veszprém elleni rangadót.

A szomszédvári csapat számára sem volt kifejezetten jó a playoff kezdete, hiszen mindhárom találkozóját elveszítette. Két, kissé csalódott együttes csapott tehát össze a Haladás Sportkomplexumban. Izgalomból pedig kijutott bőséggel, hiszen 120 másodperc leforgása alatt három gól is született. A veszprémiek vezetőgóljára azonnal válaszolt Rutai, azonban Tatai találatára már nem.

Így a Veszprém játszhatott nyugodtabban, akik inkább védekeztek. Tehették, hiszen előnyben voltak és Sárdi révén szenzációs formában védő kapusuk is akadt. A szombathelyiek nem adták fel, több nagy ziccert is kidolgoztak, amelyeket azonban ki is hagytak. A 15. percben aztán Henrique Diniz hozta kihagyhatatlan helyzetbe Knizst, akinek találatával 2-2-re módosult az eremdény.

A szünetig már nem zörögtek meg a hálók, nem úgy a második félidő során. A 22. perc kezdetén Dróth készített le egy labdát Vatamaniuc-Bartha Dávidnak, aki a hosszú sarokba gurított. Alig négy minutummal később már a zöld-fehérek csapatkapitánya is bevette a veszprémi kaput. Ekkor már érezhető volt, hogy a Hali játékosai megnyugodtak és felszabadultabban játszottak.

Az utolsó percekre már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Egymás után alakította ki helyzeteit a Hali, az elfáradó veszprémi védők között. A lefújás előtt látványos és emberelőnyös gólokra is futotta a hazaiaktól. A kiütéses sikert a szurkolók vastapssal jutalmaztak és a futsaljátékosok újra erőtől duzzadva várhatják az újabb mérkőzéseket.

Haladás VSE – 1.FC Futsal Veszprém 7-2 (2-2)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Sipos G., Körmendy G., Hadházi S., Vas Á.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Rutai (2′), Knizs (15′), Vatamaniuc-Bartha (22′), Dróth (27′), Vas (37′, 39′), Luiggi Longo (39′) illetve Dorogi (1′), Tatai (2′)

Kiállítva: Dorogi (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!