Belső vizsgálatot indít a Győri ETO a hétfői, Honvéd elleni NB II-es bajnokin történtek miatt. Mindeközben a győri szurkolók is keresik a felelősöket a vendég győzelemmel záruló mérkőzés után, több olyan hír, illetve felvétel is napvilágot látott, amelyek szerint biztonsági emberek és szurkolók keveredtek verekedésbe egymással.

Szurkolói oldalról érkezett elsőként a hír, hogy az egyes források szerint a szombathelyi, mások szerint szlovákiai illetőségű biztonsági cég ököllel, boxerrel és viperával ütötte a családi szektorban tartózkodó drukkereket. Erről a sportal.blikk.hu egy felvételt is közzétett.

Győri szurkolók közleménye
KÖZLEMÉNY
A tegnapi találkozó második félidejében történtek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Döbbenten állunk az események után melyet a saját biztonsági szolgálatunk ellenünk indokolatlan módon eszközökkel, felfegyverkezve elkövetett a szektorunkban családok és gyerekek között.
A raktárunkba való betörés és a szurkolói pólók ellopását nem is kommentálnánk.
Tisztelt klubvezetőség!
A győri lelátó tegnap megmutatta hogy bármikor kiáll egymásért és megvédi társait és mi soha nem fogunk meghátrálni egy közönséges gyáva bünözőgárdával szemben. Szánalmasnak és elfogadhatatlannak tartjuk hogy minket ETO szurkolókat akik esőben, fagyban, jóban, rosszban a lelátón vagyunk ilyen atrocitások érjenek.
-A klub részéről egy azonnali állásfoglalást kérünk, továbbá kérjük a biztonsági szolgálattal történő jogviszonyuk azonnali felmondását
-Választ követelünk arra is hogyan és miért és milyen munkát végez a szlovák biztonsági szolgálat.
-Követeljük a “szolgálatot” teljesítő személyek Örökös kitiltását a stadionból
-Hozzák nyilvánosságra a biztonsági szolgálatok tegnapi mérkőzés után írt jegyzőkönyveit
-Kérjük a klubot, hogy az elkövetők ellen azonnali hatállyal tegyen rendőrségi feljelentést
-Tulajdonosi választ várunk!
Mi a Győri ETO szervezett szurkolói csoportjai a tegnap történt események miatt, a biztonsági cég távozásáig kivonulunk a lelátóról.
Szomorú hogy 2024-ben ismét itt tartunk de ez még mindig a mi városunk és ne feledjétek Sose halunk meg!
Együtt Győrért!

Kisalföld azt írja, hogy a második félidő hajrájában a győri szurkolók egy csoportja összetűzésbe került a kiemelt kockázatú mérkőzés biztosítását végző, emiatt megerősített szolgálat munkatársaival.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrségre 2024. március 11-én 21 óra 40 perc körül bejelentés érkezett, miszerint az említett mérkőzés egyik rendezőjét egy szurkoló bántalmazta. A sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az ETO kedden bejelentette, hogy belső vizsgálatot indított azután, hogy két biztonsági ember is megsérült a mérkőzés második félideje alatt.  A közlemény szerint a rendőrség egy lengyel illetőségű személy ellen eljárást is indított.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!