Pikáns mérkőzéssel folytatódott a férfi Magyar Egyetemi és Főiskolai kosárlabda-bajnokság. Két, a rájátszásba igyekvő együttes csapott össze a vasi vármegyeszékhelyen. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a negyedik helyért van nagy versenyfutásban, ezzel szemben a Mosonmagyaróvár zsinórban ötödik sikerére és az élcsapatok mögé való felzárkózásra készült.

Kéri Péter együttese leginkább a védekezés szilárdságára próbálta a hangsúlyt helyezni. Az első percekben úgy tűnt, hogy sikerülhet ez a terv, azonban elég volt néhány pontatlan támadás és egyre görcsösebbé vált a SzoESE játéka. Ezzel szemben a vendégek nem kapkodtak és csak tiszta dobásokat vállaltak. Az első negyedben így a lélektanilag is fontos vezetést is megszerezte a Mosonmagyaróvár.

A folytatásban sem változott a játék képe: a lepattanók megszerzése, a védekezések közti keménység és a pontgyártás tekintetében is a vendégek akarata érvényesült. A nagyszünetben ennek megfelelően 10 pontnál is nagyobb volt a különbség. Úgy tűnt, hogy a pihenő a hazaiaknak tett jót, mert a térfélcsere után nagyot változott a forgatókönyv és a hatékonyság is.

A SzoESE nagyon jól szigorított védekezésén és támadásban is hatékonyak tudtak maradni. Sikerült is kozmetikázni az eredményen, ugyanakkor a találkozó hajrájára elfogyott a puskapor, a Mosonmagyaróvár pedig rutinosan kihasználta ezeket a megingásokat és magabiztos különbséggel nyerte a derbit. A SzoESE így továbbra is ötödik helyen áll és egyre égetőbb számukra a győzelmek gyűjtögetése.

SzoESE – Mosonmagyaróvár UNI-Győr 56-71 (12-20, 17-23, 16-14, 11-14)

SzoESE: Kiss B. 8, Gyánó K. 3/3, Várkony T. 8, Vicze K. 16/6, Nárai G. 7/3.
Csere: Németh M. 8, Kiss H. 6, Frisnyák D., Várkony K. -, Matucza Gy. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!