Vasárnap ismét pályára lépett a Szombathelyi Haladás, amely hazai közönsége előtt szerette volna folytatni eredményes szériáját. Legutóbbi három tétmérkőzésének mindegyikét megnyerte a Jovic-alakulat és a Győr elleni szomszédvári rangadónak is úgy fontottak neki, hogy pontot, pontokat raboljanak a feljutásra pályázó Rába-parti riválistól. Reálisnak is tűnt ez a terv.

Már csak azért is, mert a vendégek viszont hullámzó teljesítménnyel rukkoltak ki az elmúlt hetekben. A győri labdarúgók viszont mindenképpen javítani szerettek volna és ennek megfelelően a kezdést követően nekiestek a szombathelyieknek. A biztos labdatartás mellett fokozatosan került a játék a vasi együttes térfelére. Aztán a 10. percben úgy tűnt el is dőlt a találkozó.

Egy sarokrúgást követően a labda a szombathelyiek hálójába tartott, azonban a gólvonalon álló Rácz kézzel kiütötte. A jogosan megítélt büntető mellett a Haladás csapatkapitánya mehetett is az öltözőbe. Bumba lába nem remegett meg, így az első negyedóra végén ember és gólelőnybe került az ETO. Ezután már csak a pontrúgásokban reménykedhettek a zöld-fehér játékosok.

Igazán nagy helyzetekig viszont a vendégek jutottak. A 23. percben Diarra hibázott ajtó-ablak ziccerben, míg néhány minutummal később Szépe próbálkozása csattant a kapufán. Ezután a szünetig a Győr birtokolta többet a játékszert, de feleslegesen nem nyílt ki a védelme, ezzel szemben a szombathelyiek igyekeztek helyzeteket kidolgozni, de kevés sikerrel tették mindezt.

Nem változott a játék képe a második félidőben sem, hiába cserélt többet a hazaiak mestere, csak elvétve jutottak el a győri kapu előterébe. A vendégek pedig csak a biztos megoldásokat választva építették akcióikat. Érezhetően rákapcsolt a Győr és próbálta idejekorán eldönteni a mérkőzést, egy esetleges újabb gól megszerzésével. Erre nem is kellett sokat várniuk a szurkolóiknak.

A 71. percben Bumba tette jól középre, ahol Krohn érkezett és megelőzve védőjét a hálóba lőtt. Az utolsó percben mindkét kapus maga mögé kényszerült nyúlni. Először Szépe talált Pálfi ketrecébe, majd postafordultával Beronja szépített és szerezte meg a szombathelyiek becsületgólját. Vereségével a Haladás visszaesett a 11. helyre, míg a győriek a feljutást érő 2. pozícióban állnak.

Szombathelyi Haladás – ETO FC Győr 1-3 (0-1)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Bolla G., Csonka B. – Szakály A., Zvekanov, Erdei C., Rácz B., Mohos B. – Kelemen M.
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Gólszerző: Beronja (91′) Bumba (büntetőből – 12′), Krohn (71′), Szépe (90′)

Kiállítva: Rácz B. (11′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!