Egy döntetlen és egy vesztes mérkőzést követően újra erőre kapott illetve szebbik arcát mutatta a címvédő Haladás az élvonalbeli bajnokság rájátszása során. A szombathelyiek az edzőcserén átesett Veszprém ellen magabiztos különbségű 7-2-es sikert aratott, ugyanakkor nemcsak az eredmény, hanem a mutatott játék miatt is elégedett lehetett tanítványaival Felipe Conde vezetőedző.

Hétfő este, bő egy hetes szünetet – a válogatott összetartást -követően újra tétmérkőzésre kerül sor. A vasi alakulat ezúttal idegenben, a DEAC vendégeként gyarapíthatja pontjai számát. Az alapszakasz során mindkét alkalommal kiegyensúlyozott teljesítményeket nyújtottak az érintett csapatok és bár 2-1-re mindkét összecsapáson a Hali nyert, nehéz pillanatokra számíthatnak ezúttal is.

Már csak azért is, mert a DEAC számára eddig nem úgy sikerült a rájátszás, ahogy szerették volna. Az eredmény alapszakasz és huszáros hajrával a felsőházba kerülő hajdúságiak a lejátszott négy mérkőzésükből hármat veszítettek el. A Berettyóújfalu, a Kecskemét és a Nyíregyháza is legyőzte a debrecenieket, csak a Veszprém ellen termett számukra babér. Azt a derbit 2-1-re zsebelte be a DEAC.

Az 5. forduló párharca viszont minden tekintetben új fejezet, hiszen ezzel a mérkőzéssel véget ér a rájátszás első köre, így a csapatok felmérhetik, hogy reálisan mely helyre pályázhatnak reálisan. A szombathelyi együttes számára egyértelmű, hogy a bajnoki címüket szeretnék megvédeni és ennek megfelelően vezetik a tabellát – megelőzve a Veszprémet egy, a Berettyóújfalut három ponttal.

DEAC – Haladás VSE
2024. március 18. (hétfő) – 18:30
Debrecen, DESOK Csarnok – Debreceni Egyetemi Sportaréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!